12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurneMentor van De Korenaer in Deurne wist dag eerder al van dreigende...

Mentor van De Korenaer in Deurne wist dag eerder al van dreigende situatie

Dat vrijdagochtend bij VSO-school De Korenaer in Deurne mogelijk een vecht- of steekpartij plaats zou vinden was de dag ervoor al bekend bij de mentor van het slachtoffer. Een familielid van de neergestoken jongen vertelt tegenover Omroep Brabant dat de mentor van de school voor moeilijk opvoedbare kinderen donderdagavond heeft gebeld met de mededeling dat er geruchten rondgingen dat meerdere jongens het slachtoffer in elkaar gingen slaan of neer gingen steken, maar dat hun verwachting was dat het allemaal wel mee zou vallen.

De vrijdagochtend neergestoken jongen had donderdag overdag tijdens een sneeuwballengevecht ruzie gekregen met een medeleerling en hem een paar klappen gegeven. Op donderdagavond belde de mentor volgens de familie met informatie over een ophanden zijnde vecht- of steekpartij als wraak voor de klappen die hij had uitgedeeld.

Reageren
De school wil alleen op het incident reageren via hun website waar ze aangeven: “ Naar aanleiding van het steekincident op onze school vanmorgen, via deze weg een korte update. Wij hebben vernomen dat de betreffende leerling is onderzocht in het ziekenhuis en inmiddels ook is ontslagen. Daaropvolgend is hij teruggebracht naar de leefgroep en opgevangen door collega’s van Bijzonder Jeugdwerk en familie. Naar omstandigheden maakt hij het goed.” De school geeft aan in de week van 22 februari met alle ouders/verzorgers persoonlijk contact op te nemen om af te stemmen wat hun zoon of dochter nodig heeft wat betreft nazorg. De school besluit met: “Omdat het onderzoek in volle gang is, kunnen wij op dit moment niet meer delen over het incident en de verdere afwikkeling daarvan. Als er meer bekend is, zullen wij deze informatie delen via onze website.”

Na de steekpartij zijn twee jongens van 15 en 17 jaar oud opgepakt die allebei in het internaat Vreekwijk verblijven. Het slachtoffer gaat volgens een familielid voorlopig niet terug naar de instelling. De familie geeft tegenover Omroep Brabant aan dat ze dat niet aandurven omdat het vertrouwen dat hij daar veilig is ontbreekt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen