15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneCentrum Deurne wordt bruisend cultureel hart tijdens festival van CCD en Leef!

Centrum Deurne wordt bruisend cultureel hart tijdens festival van CCD en Leef!

Alles dat met cultuur te maken heeft, komt zondag samen in het centrum van Deurne bij het Cultuurfestival. Tijdens het evenement zijn er in het cultuurcentrum en op de Markt optredens van verschillende artiesten, kunstenaars en verenigingen.

Het gratis Cultuurfestival is een initiatief van Leef! en Cultuurcentrum Deurne. “Het is eigenlijk de opvolger van de Cultuurparade, waarbij aandacht is voor alle facetten van cultuur. Zowel bij het cultuurcentrum als op de Markt is er die dag van alles te beleven, maar ook op de route tussen beide plekken in de Oude Martinetstraat”, vertelt Bianca den Toom van het CCD.

Nieuwe seizoen
Als aftrap van het nieuwe culturele seizoen zijn er zondagmiddag op de verschillende podia in het cultuurcentrum previews te zien van Steven Brunswijk, Marjolein van Kooten en Rosa Spruit. Ook de percussiegroep van Harmonie Excelsior en de slagwerkgroep van Koninklijke Harmonie Deurne geven een optreden.

Voor de jeugd worden er in de kelder workshops gehouden door Museum De Wieger en in de artiestenfoyer wordt door bibliotheek Deurne de voorstelling ‘Feestje’ en een musicalworkshop aangeboden.

Rondleidingen
Daarnaast worden er rondleidingen gegeven in het cultuurcentrum. “Bezoekers kunnen hierbij alle ruimtes in het gebouw bekijken en vragen stellen. Ook bijvoorbeeld in de kelder die nu leeg is komen staan, na het vertrek van de bibliotheek. Mensen kunnen hier input geven als ze ideeën hebben over wat er in deze ruimte in de toekomst gedaan zou kunnen worden”, vertelt Marieke Boxem van het cultuurcentrum. In het andere gedeelte waar de bibliotheek eerst gehuisvest was, kan het publiek voor het eerst kennismaken met de nieuwe Gastrobar BijC.

Sessie X
In de Martinetzaal van het CCD vindt van 12.00 tot 17.00 uur de 18de editie van Sessie X plaats, waarbij een podium wordt geboden aan muzikaal en ander talent. “Deze keer gaan we eenmalig naar het cultuurcentrum omdat we Sessie X gaan presenteren tijdens het Cultuurfestival Deurne. Ook nu weer boordevol geweldige muziek. Daarnaast zijn er kunstwerken van Angel Nagelkerke te bewonderen”, zegt Piet Smulders van Sessie X.

Er zijn die middag optredens van de 16-jarige zangeres Lara Geven uit Deurne, de rock/blues-band Eastboud, die voornamelijk bestaat uit leerlingen van het Willibrord Gymnasium en de Deurnese zangeres Jo Thijssen. Daarnaast geven Ahih Jaihi uit Deurne en Jane Prohaska een optreden met hun Hip Hop-formatie Bring the Joints.

John Not Lennon speelt nummers van de Beatles en de uit Oekraïne afkomstige zangeres van onder andere de Bekker Band, Nadiia Suprunovych zal een solo-optreden geven. Ook uit de Oekraine komt het jongste talent dat zal optreden bij Sessie X: de 12-jarige Anastasia Repetilo, die naast het Oekraïens volkslied ook het lied Vrede in het Nederlands zal zingen.

Hapjes
Op de Markt zijn er zondag optredens van onder andere Mylagro en Animato en deelt vrouwengroep Tulp hapjes uit aan de bezoekers om zo iedereen kennis te laten maken met buitenlandse culturen. Verder zijn er in de Oude Martinetstraat activiteiten voor de jeugd en informatiepunten van onder andere jongerenwerk, De stem van ons geheugen en fotoclub Optika.

Lees ook: Cultuurcentrum Deurne wil met nieuwe uitstraling publiek gaan verwonderen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen