-1.2 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneCentrumvisie gemeente Deurne verandert winkelbestemming Kerkstraat in woonruimte

Centrumvisie gemeente Deurne verandert winkelbestemming Kerkstraat in woonruimte

De nieuwe kijk van de gemeente Deurne op de leegstand van winkels in het centrum van de gemeente Deurne leidt ertoe, dat een aantal leegstaande winkelruimtes worden ingericht voor woonbestemming. Wat tot voor kort onmogelijk leek, krijgt nu werkelijk gestalte.

Waar de plannen op de hoek van de Stationsstraat en Heuvelstraat nog in de ontwikkelfase zitten, is men in de Kerkstraat al enkele weken geleden begonnen met de transformatie van een tweetal leegstaande panden tussen de Hofstraat en de Molenlaan. Waar eerst een uitzendbureau en audicien hebben gezeten, wordt nu ruimte gemaakt voor appartementen.

Centrumvisie
In 2019 heeft de gemeenteraad van Deurne de opdracht gegeven voor een compacter centrum. Daartoe zijn in meerdere sessies diverse partijen bij elkaar gekomen, waaronder vastgoedeigenaren en ondernemers, maar ook de bewoners uit het directe centrum. De opdracht was om het centrum van Deurne aantrekkelijker te maken en leegstand te verminderen. Daarvoor zijn een aantal gebieden aangewezen, waaronder de Stationsstraat en Kerkstraat, waar nu al een begin is gemaakt met werkzaamheden, maar ook de Molenstraat en Helmondseweg.

Foto’s – DMG webredactie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen