11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneClown Makkie zorgt voor blije gezichten bij kinderen van vluchtelingenopvang in Deurne

Clown Makkie zorgt voor blije gezichten bij kinderen van vluchtelingenopvang in Deurne

Voor de 25 kinderen die verblijven in de vluchtelingenopvang in de Deurnese Sporthal de Kubus was het zondagmiddag lachen, gieren en brullen. Clown Makkie kwam om 15.30 uur een speciale show voor de kinderen uitvoeren.

Ze keken hun ogen uit bij de goocheltrucs en rare fratsen van de clown. Ook de verschillende ballonfiguren die Makkie voor de kinderen maakte, waren een groot succes.

Rode neus
“Het was geweldig om te doen. We hebben samen gegoocheld en ballonnenfiguurtjes gemaakt”, vertelt de Deurnese Henk Wennekers die schuil gaat achter de rode neus van Clown Makkie. Hij gaf zondagmiddag gratis een twee uur durend optreden dat kon rekenen op enthousiaste reacties van zowel de kinderen als volwassenen.

‘Mooiste dat er is’
Kinderen vermaken als clown is voor Henk het mooiste dat er is. “Ik heb jaren gewerkt als vrachtwagenchauffeur en na mijn pensioen wilde ik niet achter de geraniums gaan zitten. Toen vroegen mijn kinderen of het niet een idee was om op te gaan treden als clown. Dus toen heb ik een aantal goocheltrucs geleerd en heb ik leren ballonfiguren maken en ben ik gestart met Clown Makkie”, vertelt Wennekers.

‘Zorgen even vergeten’
Het optreden voor de kinderen van de vluchtelingen in Deurne vond Henk belangrijk om te doen: “Ik treed wel vaker op voor kinderen van asielzoekers zoals onlangs ook in Duitsland en dan merk je elke keer dat die kinderen het nodig hebben om even te kunnen lachen en al hun zorgen te vergeten. Ook voor de kinderen in Deurne hoop ik dat het verlichting geeft in het tijdelijk verblijf in ons dorp.”

‘Kom echt overal’
Als Clown Makkie reist Henk Wennekers heel het land door met als missie: mensen blij maken. “Dat is echt een super gevoel om mensen te laten lachen. Ik treedt op bij feesten, markten, festivals en heb eventueel ook een suikerspinmachine bij me of de kinderdisco. Voor de optredens kom ik echt overal zoals laatst nog bij het Happen & Tappen Festival in Grave en de Üllemarkt in Vaals maar ook bijvoorbeeld ook in Duitsland bij het Schlagerfestival in Geldern of dichterbij op de Jaarmarkt in Aarle-Rixtel.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen