23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneInwoners Deurne maken ‘boodschappenlijstje’ voor minister-president Rutte

Inwoners Deurne maken ‘boodschappenlijstje’ voor minister-president Rutte

Als voorbereiding op een protestactie van de politieke partij SP konden Deurnenaren zaterdag op de Wolfsberg hun bericht aan minister-president Mark Rutte op een enorme ‘boodschappenlijst’ zetten. De politieke partij vindt dat er een noodplan moet komen omdat steeds meer mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen.

De boodschappen die de SP-afdelingen door heel het land inzamelen, zijn een aanloop naar een demonstratie van de partij op zaterdag 17 september in Den Haag. “Het kabinet laat mensen keihard vallen. Op Prinsjesdag worden de plannen van het kabinet voor het komende jaar gepresenteerd en daarom komen we het weekend ervoor in actie”, meldt de SP.

Energieprijzen
Op het boodschappenlijstje voor Rutte en zijn kabinet staan in Deurne vooral veel opmerkingen over de prijzen voor gas en elektriciteit: ‘Doe wat aan de energieprijzen’ en ‘Energie is duurder dan de huur’ schrijven inwoners van Deurne. Maar ook is te lezen: ‘Meer en betaalbare woningen voor jongeren’, ‘Denk eens aan de mensen die het minder hebben’, ‘Minimumloon omhoog, minsten met de inflatie’ en ‘De winst eerlijker verdelen, zorgen voor elkaar, weg met egoïsme’.

Noodplan
Die punten komen voor een groot gedeelte overeen met de vijf speerpunten van het noodplan van de SP bestaande uit ‘Betaalbare boodschappen’, ‘Lagere energierekening’, ‘Kosten voor tanken omlaag’, ‘Bevriezen van de huur’ en ‘Afschaffen eigen risico’.

Superrijken
“Daarnaast willen we een hoger minimumloon van 15 euro per uur, met daaraan gekoppeld de uitkeringen en de AOW. Pensioenen moeten eindelijk worden geïndexeerd, waardoor ze meestijgen met de prijzen’, geeft de SP aan. De partij wil het geld hiervoor vinden in het meer belasten van grote bedrijfswinsten en de superrijken. Daarnaast vindt de SP dat grote vermogens voortaan een volgens hen eerlijk deel aan belasting moeten betalen.

Foto’s: Twitter SP Helmond

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen