23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneErgernis over PMD-zakken die in Deurne weken te vroeg buiten hangen

Ergernis over PMD-zakken die in Deurne weken te vroeg buiten hangen

De kroonringen die bedoeld zijn om PMD-afvalzakken aan te bevestigen, zorgen in een aantal wijken in Deurne voor ergernis. De haken voor de zakken worden niet alleen gebruikt vlak voorafgaand aan het moment dat het PMD-afval wordt opgehaald maar ook al geruime tijd eerder.

De gemeente heeft al eerder aangegeven dat het niet de bedoeling is dat de kroonringen worden gebruikt als ‘opslagplaats’ voor zakken. “Dit zorgt namelijk voor veel overlast voor bewoners die vlakbij een (lantaarn)paal met kroonring wonen. Het geeft bovendien een rommelig straatbeeld als er meerdere dagen zakken hangen”, meldt de gemeente. In de zomerperiode kan de inhoud bij warm weer ook gaan stinken.

Vergeten
Toch is het in bepaalde straten in Deurne ondanks de waarschuwing van de gemeente elke week raak. Een bewoner van de Maassingel vertelt: “Je kunt de klok er op gelijk zetten. Precies als het PMD-afval net is opgehaald, hangen er ineens meerdere zakken. Het is net alsof ze het vergeten zijn en dan denken: ik hang het maar alvast buiten voor over 14 dagen, dan kan ik het niet meer vergeten.”

Boete
De reden dat de gemeente is overgegaan tot gebruik van de kroonringen is omdat de zakken dan niet kunnen wegwaaien. Dit gebeurde nog wel regelmatig toen de zakken voorheen gewoon op de stoep werden gelegd. “De kroonringen zijn bedoeld om de zakken aan te hangen op de dag van de inzameling. Hang de PMD-zakken op de inzameldag om uiterlijk 7.30 uur aan de kroonring. Lukt dat ‘s ochtends niet, dan mag het de avond ervoor ook. Hang je de zakken eerder op, dan riskeer je een boete. Er worden controles uitgevoerd”, meldt de gemeente.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen