17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneCOA mag van Deurnes college 30 asielzoekers huisvesten aan het Zand in...

COA mag van Deurnes college 30 asielzoekers huisvesten aan het Zand in Liessel

Het college van de gemeente Deurne heeft afgelopen dinsdag een vergunning verleend aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de huisvesting van 30 alleenstaande minderjarige vluchtelingen aan het Zand 17 in Liessel.

Waar eerder sprake was van de opvang van 43 personen, gaat het volgens de gemeente ‘voor nu om 30 jongeren’. Hiermee past de huisvesting binnen het nieuwe Beleidskader opvang asielzoekers, dat vorige week is vastgesteld door de gemeenteraad. “De vergunningsaanvraag van COA is op het laatste moment aangepast zodat deze passend is binnen dit nieuwe beleidskader”, meldt de gemeente.

Verbouwing
Nu de vergunning verleend wordt, mag het COA aan de slag met het gereed maken van de locatie. Hier zijn volgens de gemeente ook nog een aantal aanpassingen voor nodig aan het pand: “Zoals de planning er nu uitziet duurt de verbouwing tot 1 juni. Na de verbouwing kunnen de jongeren gehuisvest worden.”

Naar aanleiding van de verlening van de vergunning heeft politieke partij OGD een aantal vragen gesteld over de mogelijkheid voor belanghebbenden om bezwaar te kunnen maken, zolang het genomen besluit nog niet onherroepelijk is. De partij had liever gezien dat die informatie door de gemeente in de communicatie actief was meegenomen: “Anders zouden mensen het idee kunnen krijgen dat na het besluit direct mensen gehuisvest kunnen worden, zonder mogelijkheid tot het indienen van een bezwaarschrift.”

Juridische aspecten
Details over het maken van bezwaar, staan wel op de website van de gemeente vermeld bij de veel gestelde vragen. “De mogelijkheid tot bezwaar maken is er inderdaad, net zoals bij andere besluiten op vergunningsaanvragen. Vanaf wanneer asielzoekers gehuisvest mogen worden door COA, hangt van meerdere (juridische) aspecten af”, aldus de gemeente.

In de tweede helft van februari komt er een informatiebijeenkomst voor omwonenden en worden er een aantal bijeenkomsten gehouden voor alle inwoners van Liessel.

Foto: Ozoo

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen