7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneCollege positief over plannen voor woningen en zorgvoorziening aan Toon Kortoomslaan in...

College positief over plannen voor woningen en zorgvoorziening aan Toon Kortoomslaan in Deurne

Het college staat positief tegenover de plannen om op de plek waar nu nog taxibedrijf GoTax in Deurne is gevestigd woningen te bouwen in combinatie met een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum. Om de transformatie naar een woongebied mogelijk te maken, moet de gemeenteraad nog wel instemmen met een aanpassing van het bestemmingsplan.

Het terrein waar de combinatie van wonen en zorg zou moeten plaatsvinden ligt deels aan de Toon Kortoomslaan 1 met daarnaast aan de Lage kerk op de plek van de huidige huisartsenpraktijk een mogelijkheid voor een zorgvoorziening.

Gezondheidscentrum
Voor het plan zijn twee opties in kaart gebracht. Bij het ene voorstel komt er een appartementencomplex met 36 koopwoningen en een huisartsenpraktijk. De andere optie is de bouw van 29 koopwoningen met een gezondheidscentrum verdeeld over drie tot vier bouwlagen.

In de opzet vindt het parkeren plaats op eigen terrein. De entree van de huidige parkeerplaatsen van de huisartsenpraktijk blijft in het plan gehandhaafd en vormt de nieuwe hoofdtoegang tot het achterliggende parkeerterrein.

Centrumring
Het college ziet het plan voor de woningen en een zorg-locatie wel zitten en heeft principemedewerking verleend aan het het plan. “Door medewerking te verlenen aan het initiatief wordt een ruimtelijke kwaliteitswinst geboekt op deze zichtlocaties aan de centrumring in Deurne. Beide varianten zijn ambtelijk positief beoordeeld. Nadere uitwerking van de ontwikkeling in de groenstructuur in combinatie met parkeren is nog wel wenselijk”, aldus het college.

Het is aan de gemeenteraad om een definitieve beslissing te nemen over de herziening van het omgevingsplan.

Foto’s: gemeente Deurne/Google Maps

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen