7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneVeel belangstelling voor kijkje achter de schermen bij Deurnese bedrijven; ‘Opkomst weer...

Veel belangstelling voor kijkje achter de schermen bij Deurnese bedrijven; ‘Opkomst weer hartstikke mooi’

De zesde editie van de Open Bedrijven Route Deurne kon zondag rekenen op veel belangstelling van mensen die wel eens wilden zien wat er achter de deuren gebeurt bij Deurnese bedrijven. Door het zonnige weer kwamen dit keer veel mensen op de fiets om de route langs de negentien adressen af te leggen.

Volgens wethouder Tom Oomen van financiën, economie, duurzaamheid en vastgoed, is de Open Bedrijven Route een ideale manier om meer te weten komen over bedrijven, waar je anders misschien niet eens van weet dat ze er zijn.

Niet zo bekend
Als voorbeeld geeft Oomen het facilitair centrum van ORO aan de Florijn in Deurne: “Ik denk dat heel veel mensen wel een beeld hebben van ORO Het Rijtven op die mooie locatie daar in het bos, maar dit facilitair centrum is helemaal niet zo bekend. Ik denk dat dat de essentie is van de Open Bedrijven Route; om een keer de deur open te zetten en om mensen binnen te laten die helemaal niet zo goed weten wat er in zo’n bedrijf gebeurt. Dat kan je op deze manier heel goed laten zien.”

Parkmanagement Peelland en gemeente Deurne willen met het jaarlijks evenement de lokale economie een boost te geven en dat lijkt met het telkens stijgend aantal bezoekers en een stabiele hoeveelheid deelnemende bedrijven goed te lukken. “We hebben net al een rondje gemaakt bij een aantal bedrijven en de opkomst is weer hartstikke mooi. Er zijn dit jaar negentien bedrijven die meedoen, dus we zijn heel blij met deze mooie opkomst. De diversiteit van bedrijven is vooral ook heel erg leuk. Er zitten zowel grote als kleine bedrijven bij en ze zijn afkomstig uit verschillende sectoren”, zegt Mirjam van Asten van Parkmanagement Peelland.

Personeel
De Open Bedrijven Route is volgens de organisatie niet alleen een goede manier voor kinderen en jongeren om zich te oriënteren op opleidings- en beroepsmogelijkheden, maar ook interessant voor werkzoekenden. “Er zijn twee dingen die eigenlijk bij elk bedrijf terugkomen en dat is dat ze personeel zoeken en plek om uit te bereiden”, vertelt wethouder Oomen.

Die vraag om nieuwe werknemers is zondag ook bij veel van de deelnemende bedrijven te zien in de vorm van een stand met informatie over hun vacatures. “Het is een uitgelezen kans om te laten zien wat je in huis hebt en om te ontdekken hoe leuk het is om bij één van deze bedrijven te werken.”

Bedrijventerreinen
Meer plaats voor bedrijven in de gemeente is voor Tom Oomen ook een belangrijk aandachtspunt: “Ik zie gewoon dat er heel veel bedrijven zijn die uit hun jasje beginnen te groeien en dat ze steeds meer ook over de grenzen van onze regio aan het kijken zijn om misschien daarheen te verhuizen.”

Oomen vindt dat een ontwikkeling die niet wenselijk is. “Daarom zijn we heel druk bezig in Deurne, maar ook in de regio om op bedrijventerreinen uitbreiding te creëren, zoals in Liessel met Willige Laagt waar de eerste kavels al zijn uitgegeven. Maar ook bijvoorbeeld Kranenmortel-zuid en het regionaal bedrijventerrein dat tussen Someren en Helmond ligt en waar ik kartrekker van ben, zijn essentieel in de verdere ontwikkeling van de lokale economie”, aldus Oomen

Uitbreiden
Of de Bedrijven Route Deurne volgend jaar nog volgens dezelfde opzet wordt gehouden, is de vraag. De komst van het Deurnese ondernemersfonds zorgt er volgens Van Asten van Parkmanagement mogelijk voor dat het evenement in de toekomst nog grootser en breder wordt opgezet: “Voor Parkmanagement betekent de komst van het ondernemersfonds dat we nu een wat ander budget hebben dan voorheen met de vrijwillige deelname, waarmee we ook mooiere projecten kunnen gaan verwezenlijken en waarbij we ons vooral ook in gaan zetten op verduurzaming van de bedrijventerreinen.”

“We willen we vanuit het ondernemersfonds ook de connectie met onder andere het buitengebied en het onderwijs maken, dus het zou zomaar kunnen zijn dat we de Open Bedrijven Route Deurne volgend jaar uitbreiden en ook bedrijven in het buitengebied mee gaan doen”, zegt Van Asten van Parkmanagement Peelland.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen