5 C
donderdag 25 april 2024
Home- ZeilbergZSV sluit competitie en achtjarig verblijf in eerste klasse af met winst...

ZSV sluit competitie en achtjarig verblijf in eerste klasse af met winst (3-1)

Nog een minuut of twintig moest er gespeeld worden van het laatste competitieduel tegen EHC/Heuts. Zondag werd dat duel gestaakt na tumult om een aan ZSV toegekende strafschop. Dat was dus ook het begin van dit restant: Rik Wiersema mocht aanleggen voor die pingel!

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Met 19 minuten te spelen kwamen de spelers van ZSV en EHC/Heuts op het veld  om van start te gaan met de strafschop die Rik Wiersema onberispelijk binnen schoot: 1-0. Vijf minuten later kopte Tom Venner uit een prima genomen hoekschop ongehinderd de 2-0 binnen. Weer vijf minuten later was er een grote mogelijkheid voor Rik Wiersema, maar het was van erg dichtbij. De hoekschop leverde niets op.

Publiekswissel
Met nog acht minuten op de klok werd een voorzet vanaf links bij de eerste paal hard en  laag binnen geschoten: 2-1. Dat leverde weer hoop op bij de gasten. Die hoop was een kort leven beschoren, want twee minuten later schoot Davy Althuizen, die zichtbaar genoot van de ruimte, vanaf ruim twintig meter binnen: 3-1. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kregen Leon Thijs, Dirk Verlijsdonk en Rik Wiersema een publiekswissel en zij werden vervangen door Thomas Louwers, Koen Kuunders en Thijs Meulendijks.

En toen was het gebeurd. De wedstrijd voorbij, drie Zeilbergse treffers, drie punten. Het laatste optreden in de eerste klasse! Ook dit ‘toetje’ werd met smaak verorberd door de ZSV-aanhang.