28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- VlierdenCompleet tweedelig bankstel gedumpt in Vlierdense bossen

Compleet tweedelig bankstel gedumpt in Vlierdense bossen

Voorbijgangers keken dinsdagmiddag vreemd op toen ze midden in de bossen bij de Bikkels in Vlierden een compleet tweedelig bankstel zagen staan. Nee, het is geen nieuwe rustplaats voor wandelaars en fietsers of een modern kunstwerk, maar gewoon een ordinaire afvaldump.

Het is niet de eerste keer dat er grote hoeveelheden huisvuil worden achtergelaten in de bossen tussen Vlierden en Brouwhuis. In de afgelopen jaren kwam het in de Bikkels regelmatig voor dat kasten, matrassen, fietsen, boeken en zelfs een complete financiële administratie in het bos werden gedumpt.

Buitengebieden
Uit onderzoek van gemeente Deurne blijkt dat de dumpingen van inboedels en grof afval meestal plaatsvinden in de buitengebieden bij de Eikhofweg, Galgenbergseweg, Esdonk, Trienenberg en De Brink. Dit keer ging het om een zijpad van de Rijntjesdijk waar de twee bankstellen zijn gedumpt: ‘Aangeboden: wit tweedelig kunstlederen bankstel met lichte gebruikerssporen. Gratis af te halen in de rustieke groene natuur van de Bikkels’.

Hotspots
Daarnaast zijn er binnen de bebouwde kom van Deurne een aantal hotspots, waar afvaldumpingen vaker voorkomen zoals bij de kleding- en glascontainers op het terrein van Jan Linders aan de Helmondseweg. Ook bij de Jumbo aan de Schelde in de Koolhof wordt bij de containers regelmatig rommel aangetroffen en bij het parkeerterrein tegenover het appartementencomplex aan de Rietgors in de Heiakker ligt vaker dan op andere plaatsen afval.

Nieuw afvalplan
De gemeente erkent het probleem en meldt bezig te zijn met het opstellen van een nieuw Afvaluitvoeringsplan 2025, waarin een aantal zaken verder kunnen worden onderzocht en worden aangepakt. Hierbij heeft de gemeente inwoners gevraagd om mee te denken over oplossingen.

Heterdaad
Politieke partijen hebben eerder gepleit voor de inzet van extra boa’s bij de controle op illegale afvaldumpingen. Het lastige is volgens de gemeente dat boa’s alleen mogen optreden wanneer iemand op heterdaad wordt betrapt van illegale afvaldumping. Bij aangetroffen zakken wordt soms onderzoek gedaan naar adresgegevens in de zak. Dat is niet vaak het geval en het komt dus maar sporadisch voor dat degene die het afval heeft achtergelaten gevonden wordt. De gemeente verwacht dat de extra inzet van boa’s daarom niet het gewenste resultaat zal hebben.

Foto’s: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen