17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneVieringen Koningsdag in gemeente Deurne: van slingermarkt tot kleedjesfeest

Vieringen Koningsdag in gemeente Deurne: van slingermarkt tot kleedjesfeest

Overal in de gemeente Deurne kleurt het op Koningsdag oranje en zijn er verschillende evenementen voor jong en oud om de verjaardag van Koning Willem-Alexander te vieren. Op sommige plaatsen barsten de Oranjefeesten al los op woensdagavond 26 april, zoals op de Markt in Deurne met de Royal Music Night en op het Kasteelplein met het festival King of my Castle.

Bij deze editie van de Royal Music Night in Deurne staat naast Tim Akkerman en Jennie Lena ook veel lokaal talent op het podium zoals de Deurnese Bart van Lierop van de voormalige coverband Millers Inc. en singer-songwriter Inge van Asseldonk uit Gemert die onder de naam Angie Flare veel bekendheid heeft gekregen in de regio. Daarnaast zullen Stanny Jansen van The Dutch Everly’s Tribute Band en Angela de Wit optreden.

Koninklijke Harmonie Deurne
Alle artiesten brengen hun live-performance samen met de Koninklijke Harmonie Deurne, een speciaal samengesteld combo en de Vocalettes. De muzikale leiding is in handen van dirigent Martien Maas. Tijdens de Royal Music Night zorgen de dansers van B-Trained uit Deurne voor een wervelende dansshow. Het muziekspektakel begint om 20.30 uur met een voorprogramma. Vanaf 21.00 uur gaat de show officieel van start. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

King of my Castle
Op diezelfde avond gaat op het kasteelplein in Deurne het twee dagen durende festival King of my Castle van start met verschillende bekende artiesten en dj’s. Op woensdagavond kun je daar in de Oranjefeeststemming komen vanaf 18.00 uur met optredens van Flemming, Sam Hofman, Michael Amani, Craniax en de Smerrig Disk Jochies. Op zondag kunnen de bezoekers van 14.00 tot 22.00 uur op het terrein aan het Haageind genieten van Bon Jovi tribute-band Bad Medicine, Lijn 7, de ABBA tribute-band A-Fever en Snolly Team Disco.

Slingermarkt
Op Koningsdag, donderdag 27 april, is er de traditionele slingermarkt door het centrum van Deurne met meer dan 100 kramen. Diverse verenigingen hebben spellen voor de kinderen waarmee je leuke prijzen kunt winnen. Op verschillende podia wordt muziek gemaakt, DéDé Dance treedt op en veel winkels zijn geopend. Daarnaast is er het Foodtruck Event. Bezoekers kunnen hier terecht voor een drankje en een heerlijk gerechtje op het parkeerterrein in de Kerkstraat/Molenstraat.

Royal Music Experience
Een ander hoogtepunt op Koningsdag in Deurne, is het concert om 15.00 uur: de Royal Music Experience. Musicerende kinderen uit Deurne krijgen van de Theo Lokin Stichting de kans om een heus ‘proms-concert’ uit te voeren op het grote podium op de Markt en van 17.00 tot 20.00 uur treedt de band The Velvet Roses op.

Vlierden
Ook in Vlierden wordt de verjaardag van de Koning uitgebreid gevierd. Daar starten de activiteiten op donderdag 27 april om 10.00 uur in MFA ’t Huis aan de Pastoriestraat 20 en bij goed weer ook rondom het gemeenschapshuis. Stichting Oranjevereniging Vlierden heeft samen met diverse Vlierdense verenigingen en hun vrijwilligers verschillende feestelijke activiteiten opgezet waaraan iedereen, van jong tot oud mee kan doen. Onder meer de handboogvereniging, SPV, het Gilde, de Fanfare en Scouting Vlierden werken mee. “De KBO bakt heerlijke flensjes, er is muziek en er is een springkussen voor de kinderen”, meldt de organisatie. Het programma zal tot ongeveer 13.00 uur duren.

Liessel
In Liessel doen ze het net even anders en wordt er Kroningsdag gevierd. Op donderdag 27 april om 14.00 uur wordt op het marktplein de verjaardag van Willem-Alexander gevierd. Verschillende verenigingen hebben voor activiteiten gezorgd waaraan iedereen kan deelnemen. Zo staan er springkussens en een stormbaan en kunnen de kinderen zich laten schminken. De basisschoolleerlingen van de onderbouw gaan bananen plukken en de bovenbouw gaat strijden op de twister-ladder.

Poertwa
Ook is er een dans-clinic voor de jeugd en zijn er optredens van dansgroep Poertwa. Dj’s Niels en Maurits zorgen dat iedereen de hele dag in Oranjestemming blijft. Ook aan de inwendige mens is gedacht in Liessel in de vorm van de BBQ van De reizende mannen en de Tasty Truck. De winnaars van de het bananen plukken en de twister-ladder worden rond 17.00 uur bekendgemaakt. Kroningsdag wordt rond 20.00 uur afgesloten.

Helenaveen
De Oranjeviering in Helenaveen is eigenlijk al een paar dagen bezig met de kindervakantieweek waar de jeugd al druk bezig is geweest met hutten bouwen maar ook het versieren van hun fiets. Traditiegetrouw verzamelen de kinderen zich op Koningsdag bij sportpark De Stikker waarna ze met hun prachtig versierde fietsen een rondje maken door Helenaveen. In de middag start rond 12.30 uur de kleedjesmarkt en worden er verschillende spelletjes gespeeld zoals een kruiwagenrace, buikschuiven en je kunt je laten schminken.

Griendtsveen
De Oranjevereniging in Griendtsveen heeft voor Koningsdag verschillende gezinsactiviteiten voorbereid die van 10.30 tot 13.00 uur plaatsvinden in het speeltuintje. “Dus leuk als papa, mama, opa en oma meekomen”, zegt de organisatie. De bedoeling is dat iedereen in het oranje verkleed komt.

Bakel
Bij de Oranjefeesten in Bakel starten de festiviteiten al op woensdagavond in de Dorpsstraat met van 20.00 uur tot 01.00 uur DJ Bart en een optreden van Straatwaarde. Op Koningsdag zijn er van 14.00 uur tot 18.00 uur verschillende spelletjes en diverse springkussens voor de kinderen. Om 16.30 uur is er een optreden van Alleskunner en in de avond is het feest in de tent en staat Emptyfield vanaf 19.30 uur op het podium.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen