20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneEerste onderscheiding in lintjesregen voor André Joosten uit Helenaveen

Eerste onderscheiding in lintjesregen voor André Joosten uit Helenaveen

André Joosten uit Helenaveen is woensdagochtend om 08.00 uur benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Greet Buter en wethouders Marinus Biemans, Helm Verhees en Tom Oomen reikten bij Joosten thuis in de Pastoor Kerssemakersstraat de onderscheiding uit. Hij is de eerste van in totaal tien personen die vandaag een lintje krijgen in de gemeente Deurne.

De 70-jarige Joosten zet zich al vele jaren vrijwillig in voor verschillende verenigingen en instanties in Helenaveen. “Een vrijwilliger in hart en nieren die mensen motiveert en zelf de handen mee uit de mouwen steekt. Als je door Helenaveen rijdt, heb je grote kans dat je André aan het werk ziet. De groenvoorziening en onderhoud heeft zijn grote aandacht. André Joosten is een verbinder die vrijwilligers bij elkaar brengt. Hij is een echte promotor voor het mooie peeldorp”, zeggen burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne.

Dorpsraad Helenaveen
Vanaf 2000 is André Joosten actief in werkgroepen die onder Dorpsraad Helenaveen vallen. Tot 2016 deed hij dit naast zijn betaalde baan, waar hij meer deed dan van hem verwacht werd. Op allerlei manieren liet hij daar zien hoe mooi het is om in het groen te werken. “Trots om te zeggen dat ‘onze André’ eindelijk z’n welverdiende lintje heeft mogen ontvangen”, meldt de dorpsraad. Sinds 2010 is Joosten ook bestuurslid van Stichting Ziezo en voorzitter van Zorg Coöperatie Helenaveen. Iedereen die André wil feliciteren, kan woensdagavond van 18.00 en 21.00 terecht in het paviljoen achter De Gouden Helm in Helenaveen waar een receptie voor Joosten plaatsvindt.

VW-busje
Burgemeester Greet Buter en wethouders Marinus Biemans, Helm Verhees en Tom Oomen moesten er woensdagochtend vroeg uit voor de traditionele lintjesregen, waarbij ze traditiegetrouw met een klassiek VW-busje op pad gaan om de onderscheidingen uit te reiken. Joosten was de eerste van in totaal tien personen waar het college vandaag langsgaat om een lintje uit te reiken. Vanaf 13.00 uur kun je op de nieuwswebsite van DMG lezen wie alle gedecoreerden van dit jaar zijn bij de lintjesregen.

Foto: Dorpsraad Helenaveen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen