8.5 C
Deurne
maandag 30 januari 2023
Home- DeurneConcert van lied-duo Babette en Fleur in Willibrorduskerk Deurne

Concert van lied-duo Babette en Fleur in Willibrorduskerk Deurne

Met werken van Franz Schubert en Richard Strauss brengen Fleur Strijbos en Babette Craens op zondag 15 januari een liederenprogramma in het thema van ‘Komen en Gaan’ in de St. Willibrorduskerk in Deurne.

Sopraan Fleur en pianiste Babette zijn gepassioneerd door het lied en vertellen over nieuwe liefde, maar ook afscheid nemen, over de kleuren van de dag en hoe die verdwijnen tot duisternis in de nacht. Dit wordt gebracht in een dynamisch programma dat zich over verschillende stijlperiodes strekt.

Antwerpen
De twee leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Dankzij hun diepe muzikale en persoonlijke band besloten Fleur en Babette in 2022 een lied-duo te vormen.  Ze zijn geselecteerd voor de Udo Reinemann Masterclasses Liedduo 2022-2023 en voor meerdere nationale en internationale competities. Ze verzorgen concerten in zowel binnen- als buitenland.

Zangwedstrijden
Fleur Strijbos (1997) behaalde in juni 2020 met grote onderscheiding haar masterdiploma ‘Podiumkunsten – Klassieke zang’ aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en heeft met succes deelgenomen aan diverse zangwedstrijden en masterclasses in binnen- en buitenland. Babette Craens (1998) is met piano gestart op 5-jarige leeftijd en begon op 17-jarige leeftijd haar studie piano aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Op dit moment volgt ze haar tweede master Piano aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg.

Het concert van Fleur Strijbos en Babette Craens vindt zondag 15 januari plaats om 16.00 uur in de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. De toegang is gratis. Na afloop kan een bij voorkeur digitale bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen