13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneDj’s DMG Radio maken vier zaterdagen live radio op het ijs; ‘Er...

Dj’s DMG Radio maken vier zaterdagen live radio op het ijs; ‘Er komt heel wat bij kijken’

Het was afwisselend koud, nat, zacht maar vooral gezellig. Voor de dj’s van DMG waren de weersomstandigheden afgelopen vier zaterdagen heel afwisselend terwijl ze live radio maakten op de ijsbaan. De gezelligheid was de constante factor bij de locatie-uitzendingen van DMG Radio.

Net als bij eerdere edities was DMG mediapartner van het IJsfestijn. Naast de verslaggeving van het evenement via de website en met online-video’s, verzorgden de radiopresentatoren vier zaterdagen op een rij DMG on Ice live op de ijsbaan en natuurlijk op de radio.

Voorbereidingen
Weken van planning en voorbereidingen gingen vooraf aan de uitzendingen die live op de Markt in Deurne plaatsvonden. Verschillende vrijwilligers hielpen mee zo wel voor als achter de schermen om alles mogelijk te maken. “De meeste mensen zien alleen de twee presentatoren op de baan staan samen met een assistent(e) maar er komt heel wat bij kijken”, legt DMG-dj Tim van der Weerden uit.

25 vrijwilligers
“Er zit tijdens alle uitzenduren ook een technicus in de studio, er loopt iemand op de Markt rond die ‘de groeten vanaf de ijsbaan’ verzamelt, iemand zit klaar om die geluidsfragmenten weer te editen maar ook zijn er mensen die zorgen voor de planning en bijvoorbeeld lunchpakketten voor de medewerkers of de prijzen die we weggaven.” Van der Weerden schat dat er ongeveer 25 vrijwilligers bezig zijn geweest om ook van deze editie van DMG on Ice weer een succes te maken.

Overeind blijven
Midden tussen de schaatsende menigte op de Markt wisten de presentatoren zich letterlijk en figuurlijk staande te houden op het ijs. En dat valt nog niet mee, legt dj Tim van der Weerden uit: “Het is voor mij niet de eerste keer dat ik met de radio-uitzending op het ijs sta maar omdat wij geen schaatsen aan hebben, blijft het soms best lastig overeind te blijven als je dan van de ene kant naar de andere kant van de baan moet.”

Midden in samenleving
“Dat maak het ook wel weer extra leuk”, lacht collega-presentator Theo de Wit. Voor hem was het de eerste keer dat hij meedeed met de radio-uitzendingen tijdens het IJsfestijn: “Het is mooi om te zien dat DMG ook op deze manier midden in de samenleving staat. De kinderen die meespeelden met het spelletje Sneeuwballenstrijd waren ook elke week super enthousiast. Geweldig om dat mee te maken en samen met collega-vrijwilligers voor elkaar te krijgen.”

‘Koud hè’
Het weer zat niet elke zaterdag mee maar dat weerhield de DMG-dj’s er niet van om het publiek op de ijsbaan maar ook de luisteraars thuis te vermaken. “De eerste zaterdag van het IJsfestijn was het flink koud”, herinnert dj John Wijnen zich. “Gelukkig was ik goed voorbereid en had ik mijn ‘Koud hè-muts’ bij mij.”

Zwembad
Dat je je niet overal op voor kan bereiden, bleek tijdens de derde zaterdag dat de presentatoren op de ijsbaan stonden. “Het had al de hele week veel geregend en ook nog op dag van de uitzending zelf. Dus het leek wel een zwembad op de baan en ik had gympen aan en stond dus tot m’n enkels in het water te presenteren”, vertelt Ramon van Hoek van DMG Radio.

Positieve reacties
De vier zaterdagen op het ijs waren net als voorgaande jaren goed beluisterde uitzendingen met veel positieve reacties. “De mensen op en om de baan vinden het geweldig dat ze mee kunnen spelen met de spelletjes en dat ze groeten kunnen doen aan de mensen thuis. En die mensen thuis vinden het weer leuk om te horen wat er allemaal op de ijsbaan gebeurt en zijn dan meestal wel geneigd om ook maar eens kijkje te komen nemen”, zegt DMG-presentator Jorg Marinus.

Zwarte rand
Toch had de uitzending op de laatste zaterdag van DMG on Ice helaas een hele zwarte rand. Vroeg in de ochtend overleed een medewerker van het IJsfestijn bij een verkeersongeval. “Met verslagenheid hebben we gistermorgen kennisgenomen van het plotseling overlijden van onze vrijwilliger en ijsmeester Wesley van Rijt. Je bent een IJsfestijn vriend! Waar jij ook dit jaar weer met veel enthousiasme en plezier meehielp om het evenement te laten slagen. Jij zorgde voor de blije gezichten samen met een hecht team van vrijwilligers. We gaan je missen Wesley Dank voor alles”, meldt de organisatie van het IJsfestijn zondag op hun social media.

Best moeilijk
Ook voor DMG-dj Davey Beijer die goed bevriend was met Wesley, kreeg die dag ineens een heel ander gevoel: “Het is dan best moeilijk om toch die uitzending op het ijs te doen terwijl je net dat vreselijke nieuws over Wesley te horen hebt gekregen. In de zomer was hij mijn chauffeur als ik ergens een draaiklus had als dj. Ik ben zaterdagavond na de locatie-uitzending bij het IJsfestijn even een bloemetje wezen leggen bij de plek waar het is gebeurd. Wesley ik ga je missen, vriend. Rust zacht.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen