15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneLeden van wereldmuziekkoor Makandra Deurne zoeken nieuwe dirigent

Leden van wereldmuziekkoor Makandra Deurne zoeken nieuwe dirigent

De leden van wereldmuziekkoor Makandra in Deurne zijn op zoek naar een nieuwe dirigent. Door het vertrek van Celinda Scheepers die vorige maand na 12 jaar het koor heeft verlaten, is er nu plek voor een nieuwe artistiek leider.

Het repertoire van het gemengd koor is wereldmuziek maar de ongeveer dertig leden staan ook open voor uitbreiding en vernieuwing. Het koor repeteert op maandagavond in het centrum van Deurne.

Volksliederen
Makandra is opgericht in 1999 en de leden zingen levendige, meerstemmige volksliederen uit diverse culturen; van Afrika tot Scandinavië en van Zuid-Amerika tot aan de Balkan. Bij de uitvoeringen van het koor wordt naast meerstemmige zang, ook instrumentale begeleiding ingezet waaronder percussie, snaar-, fluit- en toetsinstrumenten.

Vaste waarde
Het koor heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste muzikale waarde binnen Deurne. De drie voorgaande dirigenten hebben hieraan een belangrijke bijdrage geleverd, elk afzonderlijk met hun eigen invloed. Dat heeft geleid tot een gevarieerd repertoire.

Dirigenten
Jonneke Reeser, de eerste dirigent van Makandra, stond voor het koor vanaf de oprichting tot begin 2004. Na enkele dirigent- en ledenwisselingen nam Carolien van der Hulst in 2005 tot eind 2009 de muzikale leiding voor haar rekening. Sinds januari 2010 was Celinda Scheepers aangesteld als vaste dirigent van het koor maar zij is in december vorig jaar gestopt. Daarom is er nu plaats voor een nieuwe dirigent die Makandra met zijn of haar artistieke invloed verder gaat leiden vanaf begin dit jaar.

Geïnteresseerden in de functie kunnen een email sturen naar info@makandra-wmkd.nl. Meer informatie over het koor vind je op www.makandra-wmkd.nl.

Foto: wereldmuziekkoor Makandra

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen