13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneConcert vocaal ensemble Korale in Willibrorduskerk Deurne

Concert vocaal ensemble Korale in Willibrorduskerk Deurne

De leden van vocaal ensemble Korale uit Aarle-Rixtel geven op zondag 12 februari een concert in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Hierbij wordt a capella gezongen in diverse talen waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Russisch.

Korale brengt een breed repertoire aan zowel kerkelijke als wereldlijke klassieke en eigentijdse muziek. Het koor is in 2011 voortgekomen uit een samengaan van Kleinkoor Korale dat in 1993 is ontstaan uit het jongerenkoor Don Capé uit Aarle-Rixtel, en Kalliope dat werd gestart in 1982 in Beek en Donk. Omdat beide koren voornamelijk acapella zongen zonder instrumentale begeleiding, sloot hun repertoire goed op elkaar aan.

Dirigent
Het koor staat onder leiding van dirigent Giel Jacobs die studeerde aan het Conservatorium van Maastricht van 1975 tot 1983. In 1980 heeft hij Schoolmuziek Akte B behaald en daarna nog enkele jaren Theorie van de muziek en compositie gevolgd bij de Maastrichtse componist Henri Delnooz.

Concertcyclus
Het concert vindt zondag 12 februari plaats in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne en begint om 16.00 uur. De entree is gratis. Na afloop kan er een bij voorkeur digitale bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus van Stichting Behoud Willibrorduskerk Deurne mogelijk te blijven maken.

Foto: Concertcyclus Sint Willibrordus

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen