15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneMeedeinen en meelachen tijdens avond vol topamusement bij Quatsja! in Deurne

Meedeinen en meelachen tijdens avond vol topamusement bij Quatsja! in Deurne

Een feestje bouwen is wel toevertrouwd aan De Peelstrekels. Dat bleek afgelopen zaterdag in het Cultuurcentrum in Deurne overduidelijk bij de eerste avond van Quatsja! die volledig was uitverkocht. Het publiek op de tribune en aan de biertafels in de zaal genoot zichtbaar. De handen gingen regelmatig massaal in de lucht en de carnavalsliederen werden uit volle borst meegezongen bij optredens van onder meer De Raad van Elf en De Prinsengarde.

De succesvolle avond die muzikaal werd omlijst door De Hôsbengels, begon swingend met de dansmarietjes van De Peelstrekels. Zij trakteerden de bezoekers op hun dansshow waar ze een heel jaar op hebben geoefend en enorm naar hadden uitgekeken. Het publiek beloonde ze met een groot applaus.

Confetti
De Raad van Elf bracht de bezoekers meteen in de juiste stemming met het uitvoeren van onder meer hun nieuwste carnavals-hit ‘Weet je wat jij kan?’, waarmee ze op dit moment ook meedingen naar de DMG Carnavalskraker Trofee. Tijdens het optreden werd het publiek bedolven onder de confetti en was het feest officieel gestart.

Tekst gaat verder onder de video

Sappige verhalen
Daarna was het de eer aan prostituees Ans en Lies om het podium te betreden en eens ongegeneerd te kletsen over hun schaarse aantal klanten op de Deurnese wallen. Over de weinige actie die zij nog beleefden, wisten ze nog wel veel sappige verhalen te vertellen die konden rekenen op stevige lachsalvo’s vanuit het publiek.

Debuut
Marcel Louwers uit de Walsberg deed er nog een schepje bovenop met zijn debuut als priester die de niet-kerkgangers van Deurne toesprak in zijn bijzondere eucharistieviering. Ook tonprater Boy Janssen wist de bezoekers goed te vermaken met zijn doldwaze verhalen over zijn avonturen als getuige bij de bruiloft van zijn vriend Willem en diens Poolse bruid Sletlana.

Mens erger je niet
De Prinsengarde met oud-prinsen van De Peelstrekels wist het publiek met hun liedjes over Deurne flink te laten meedeinen met de muziek. Daarna verscheen eens een keer niet Michael maar Jasper van Gerwen op het podium; het neefje van de bekende darter. Hij vertelde over het NK Mens erger je niet waar hij aan deelnam en vroeg het publiek om een shoutout. En die kreeg hij; spontaan werd de opkomstmuziek van Van Gerwen in de vorm van het nummer Seven Nation Army van The White Stripes door het publiek ingezet.

Zingen en zuipen
De zaal explodeerde helemaal van enthousiasme bij het optreden van het Van Binsbergen Trio. De eeuwige studenten die de bezoekers van Quatsja! helemaal meetrokken in hun motto: zingen en zuipen. De avond werd afgesloten door Kuub uit Beek en Donk en aansluitend was er een after-party met deejays Mark Joosten en Mark Mastbroek.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Seniorenmiddag
Voorafgaand aan de Quatsja!-avond was er de seniorenmiddag waar 50-plussers erg genoten van onder andere het optreden van Ons Jongens. Zanger Twan van den Heuvel bracht het publiek in korte tijd helemaal in de stemming. Ook hier was er grote waardering voor het optreden van De Raad van Elf en De Prinsengarde en zorgden de tonpraters zoals Andy Marcelissen en Marcel Louwers voor een flinke lach in de zaal met zo nu en dan wel eens wat pittige uitspraken. De muzikale omlijsting van de middag was in handen van Meziekmoakerij Niks Mis Mi.

Komende zaterdag is er de tweede QUATSJA!-avond met opnieuw optredens van verschillende tonpraters en muziekartiesten.

Foto’s: Kevin Senders/KEV.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen