15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneJongens uit Deurne van 14 en 17 jaar aangehouden voor twee berovingen...

Jongens uit Deurne van 14 en 17 jaar aangehouden voor twee berovingen in Tilburg

De politie in Tilburg heeft dinsdagochtend rond 09.00 uur twee jongens van 14 en 17 jaar uit Deurne aangehouden in verband met twee berovingen in de nacht van maandag op dinsdag. Ook is aan de Tilburgse Statenlaan tegelijkertijd een 17-jarige jongen uit Tilburg opgepakt. Bij de twee berovingen zijn verschillende spullen buit gemaakt, er zijn geen gewonden gevallen.

Tijdens het fouilleren van de jongens zijn diverse goederen aangetroffen die gelinkt kunnen worden aan beide berovingen. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Mes
De drie jongens worden verdacht van twee berovingen die kort na elkaar plaatsvonden. Rond 04.45 uur kwam er bij de politie een eerste melding binnen van een straatroof op de Heuvel. Eén van de jongens heeft hierbij het 20-jarige slachtoffer bedreigd met een mes en hij eiste dat de persoon zijn bezittingen afgaf. Nadat het slachtoffer dit deed, rende de verdachte samen met een andere jongen weg richting de Schouwburgring.

Tweede overval
De tweede melding ontving de politie afgelopen nacht rond 05.00 uur. Een 42-jarige man uit Tilburg was overvallen op de Paleisring. Plotseling stonden er twee personen voor hem met een mes en bedreigden hem. Ook dit slachtoffer moest zijn spullen afgeven. Daarna renden de daders weg in de richting van de Kattenrug, richting Heuvelstraat. Het slachtoffer is snel naar huis gegaan en heeft daar meteen de politie ingeschakeld.

Signalement
Het signalement van de daders dat werd gegeven door beide slachtoffers, kwam erg overeen. Hierdoor kon de politie vanmorgen rond 09.00 uur de drie verdachten aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek.

Foto: politie Tilburg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen