20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurnePeelland Interventie Team controleert in Asten, Deurne en Helmond

Peelland Interventie Team controleert in Asten, Deurne en Helmond

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op vrijdag 23 november controles uitgevoerd in de gemeenten Asten, Deurne en Helmond. In elke gemeente werd één locatie bezocht. Bij de controles zijn diverse overtredingen geconstateerd. Tegen enkele zaken is direct opgetreden, naar andere zaken vindt verder onderzoek plaats.

In de gemeente Deurne werd een locatie gecontroleerd waar zich een onderneming bevond zonder dat de ondernemer in het bezit was van een vergunning. Eerder was door de gemeente een dwangsom opgelegd tegen deze situatie. Bij deze controle bleek dat de zaak toch geopend was. De opgelegde dwangsom van € 10.000 wordt nu in rekening gebracht (verbeurd). In de zaak zijn in verband met brandgevaar diverse apparaten direct afgesloten. De ondernemer is duidelijk gemaakt dat hij zijn onderneming moet staken. Gebeurt dat niet, dan worden er opnieuw dwangsommen in rekening gebracht. De ondernemer hield geen arbeidsregistratie bij. Een waarschuwing volgt. Verder werden er verschillende overtredingen op het gebied van brandveiligheid en milieu aangetroffen. De ondernemer wordt hierover aangeschreven.

Aan de controle van het Peelland Interventie Team namen de volgende instanties deel: politie, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB), Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, Senzer, vreemdelingenpolitie (AVIM), gemeenten Asten, Deurne en Helmond en netbeheerder Enexis.

Het Peelland Interventie Team (PIT) is een interventieteam onder de regie van de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren waarbij de aansturing op één centraal punt ligt. Het PIT voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving BRP (Basisregistratie Personen), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtreding van wet- en regelgeving. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

 Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventie Team. Dit kan anoniem per telefoonnummer 0492-587309 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen