28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- ZeilbergCornelius openluchtmis in Zeilberg met solo van Hanneke Kuunders

Cornelius openluchtmis in Zeilberg met solo van Hanneke Kuunders

Elke eerste zondag in mei is de kruising van de Beatrixstraat en Griendtsveenseweg in de Zeilberg het toneel van de Cornelius openluchtmis. Dit jaar is het thema ‘kinderen’ en zal Hanneke Kuunders op zondag 7 mei een solo-optreden verzorgen.

Het Cornelius Genootschap Zeilberg meldt dat de zangeres haar spontane medewerking heeft gegeven aan de viering. Kuunders is onder meer bekend van de feestband Fiesta Orkesta. Ze zal de mis opluisteren met een aantal liedjes die aansluiten bij het thema van deze editie.

Kinderen
De organisatie geeft aan dat de mis weer goed in de steigers staat: “Deze hedendaagse viering is voor jong en oud, gelovig of niet gelovig, iedereen is van harte welkom.” Het thema ‘Kinderen’ zal als rode draad in diverse gedichtjes en liedjes door de mis lopen. Pastoor Dieter Hedebouw zal voor het éérst voorgaan bij de openluchtmis.

Opleven
De meimaand is de periode waarin de wereld een stuk kleurijker, vrolijker en warmer wordt. “De maand waarin vogels zich weer laten horen en de omgeving om je heen weer ontwaakt en mensen weer opleven. Zeilberg maakt zich dan weer op voor een mooie sfeervolle viering in de buitenlucht”, melden de leden van het Cornelius Genootschap. Ze vragen mensen om even tijd vrij te maken in de steeds drukkere en overvolle agenda’s om de eeuwenoude Corneliustraditie in Zeilberg te bezoeken: “Geniet even van de rust, de sfeer en van een mooie ontmoeting. Het belooft een onvergetelijke dag te worden.”

De openluchtmis vindt plaats op zondag 7 mei om 11:00 uur op de kruising van de Beatrixstraat en Griendtsveenseweg in Deurne-Zeilberg. Gegevens van dierbare overledenen kunnen worden doorgegeven via cornelius.genootschap.zeilberg@gmail.com zodat deze mensen op 7 mei niet vergeten worden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen