12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneOude techniek en boerenleven komen samen bij Motorische Demo-Dagen in Asten

Oude techniek en boerenleven komen samen bij Motorische Demo-Dagen in Asten

Het was weer even wennen voor Vriendenclub De Krum om alles te regelen voor de Motorische Demo-Dagen in Asten, want de laatste keer dat het evenement plaatsvond is door de coronapandemie alweer vier jaar geleden. Nu is het komend weekend eindelijk weer zover dat de oldtimertractoren weer in werking te zien zijn op het terrein aan de Heesakkerweg.

Van Lanz Bulldog tot Vierzon en van Hanomag tot Deutz; alle denkbare historische merken en modellen worden tijdens het weekend ingezet bij het ploegen, eggen en zelfs boomslepen. Hierbij worden de tractoren flink op de proef worden gesteld door de zware boomstammen.

Paardenkrachten
“Het is een genot al dat materieel werkend te zien”, vertellen de leden van VC De Krum enthousiast. “Bij de waterrem worden de tractoren flink aan de tand gevoeld. Het geleverde vermogen wordt nauwkeurig tot de laatste Pk afgelezen.” Nog veel meer paardenkrachten zijn op zaterdag en zondag bij het evenement te zien tijdens de tractorpulling met oude tractoren.

Rogge
Ook wordt er op het midden van het terrein volgens de traditie uit de vijftiger jaren de rogge gedorsen. “Een demonstratie als gezellig onderonsje met hobbyisten onder elkaar waar de harde werkers van de Dorsklippels uit Nuenen te bezichtigen zijn, die tijdens de show de dorsdemonstratie verzorgen”, meldt de organisatie.

Onderdelen
De leden van VC De Krum leggen uit dat de onderdelen voor de oldtimers steeds moeilijker te krijgen zijn en dat een aanbod van die componenten dus niet mag ontbreken op een evenement als de Motorische Demo-Dagen: “Er staan kramen met een onderdelenmarkt en misschien wel dat zeldzame onderdeel dat iemand zoekt.”

Klassieke woonwagens
Voor de deelnemers is direct naast het showterrein een overnachtingsplaats aanwezig en voor klassieke woonwagens is een apart terrein gereserveerd. “Veel van deze woonwagens werden rond de jaren dertig en veertig gebruikt door kermislieden. Het zijn nog altijd zeer authentieke woonwagens met veel houtsnijwerk en geslepen glas”, geeft de organisatie aan.

Agrarische speurtocht
Naast alle oldtimers die te zien zijn, is er door VC De Krum ook gedacht aan vermaak voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen en activiteiten zoals een grote zandbak, een springkussen, wipkippen en een grote verrassingsattractie. Verder wordt dit jaar voor de zevende keer de agrarische speurtocht gehouden waarbij de bezoekers van alles te weten komen over het boerenleven. “Geïllustreerd met vele spellen en demonstraties krijgt iedere deelnemer aan deze tocht een mooie indruk van waar een agrariër zich dagelijks mee bezighoudt”, legt de organisatie uit. De tocht is speciaal voor kinderen over het hele showterrein uitgezet. Aanmelden kan bij de kassa en op het terrein.

Livemuziek
Ook is er livemuziek bij de Motorische Demo-Dagen. In de feesttent treden verschillende artiesten op met op vrijdagavond de Limburgse rockcoverband Pigtail en zaterdagavond de feestelijke regioband Fiesta Orkesta. Zondagmiddag is er Ready to Rock met Roy Janssen met livemuziek uit de jaren ’60, 70 en ’80 en de nostalgische DJ Frenkel Swinkels met muziek van vinyl. Alle live-optredens worden het hele weekend omlijst door DJ Peerke van Drive-in show Fiësta. De feesttent is voor het publiek geopend op vrijdag van 20.00 tot 01.00 uur, zaterdag van 10.00u tot 01.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

De 21ste editie van de Motorische Demo-Dagen vindt plaats op 14, 15 en 16 april aan de Heesakkerweg 1 in Asten. Het showterrein is op zaterdag en zondag geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. De feesttent is op vrijdag en zaterdag vanaf 20.00 uur gratis toegankelijk voor bezoekers vanaf 18 jaar. De entree voor het evenement bedraagt 5 euro per persoon, kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Foto: VC De Krum

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen