16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneKinderboekenschrijfster Tosca Menten komt naar Bibliotheek Deurne met eigenwijze voorstelling

Kinderboekenschrijfster Tosca Menten komt naar Bibliotheek Deurne met eigenwijze voorstelling

Tosca Menten zit 25 jaar in het schrijvers-vak. In dat kader komt ze op donderdag 2 mei met haar jubileumvoorstelling Eigenwijs! naar de bibliotheek in Deurne. De bekende schrijfster van jeugdboeken is van 11.00 en 12.00 uur aanwezig.

“In 2012 schreef ik het Kinderboekenweekgeschenk, dat was een geweldige eer en een hoogtepunt in mijn carrière”, zegt Menten. “Met de boeken van Dummie de mummie werd ik echt beroemd en won ik prijzen in Duitsland, Polen, Italië, Frankrijk, Litouwen, Bulgarije, Turkije, Slovenië, China, Roemenië, Iran, Oekraïne, Litouwen en Australië. De Dummies boeken werden zelfs bioscoopfilms.”

Struisvogelpoep
Ook bij haar bezoek aan de bieb in Deurne word je fantasie geprikkeld met een voorstelling voor iedereen die er wel eens over heeft nagedacht om een reuzenpoffer te bakken voor de Koning en er dan op weg te vliegen. Of om een lintworm te kopen voor zijn tante en parfum te maken van struisvogelpoep.

Heb jij een vraag aan de schrijfster? Ook dat kan bij de voorstelling in Deurne. Schrijf je vraag op een briefje en lever dit voor de voorstelling in. En wie weet trekt Tosca jouw vraag tijdens de voorstelling uit de hoge hoed en krijg je er antwoord op. De jubileumvoorstelling Eigenwijs is volgens Tosca geschikt voor voor alle lachspieren van 7 tot 88 jaar en helemaal voor fans van Dummie de mummie, de meest eigenwijze mummie van Nederland.

Tosca Menten werd geboren op 11 december 1961. Als kind was ze al dol op tekenen, schilderen en verhaaltjes schrijven. Tot haar achttiende wilde ze nog dokter worden. Maar gezien het feit dat ze ook wel goed kon tekenen, koos ze na de middelbare school uiteindelijk toch naar de Kunstacademie in Amsterdam. Na haar studie werd Menten lerares tekenen op een school in de hoofdstad. Daar heeft ze dertien jaar gewerkt.

Daarna werd het tijd voor iets anders en gooide ze het over andere boeg; ze werd schrijfster. En met groot succes. Ze is één van de populairste Nederlandse kinderboekenschrijfsters. Voor Dummie de Mummie werd ze bekroond met de Grote Prijs van de Kinder- en Jeugdjury in Vlaanderen en de Nederlandse Kinderjury. Tot nu toe heeft Menten meer dan 35 boeken geschreven.

Toegang bij de voorstelling Eigenwijs! bedraagt 7,50 euro per persoon. Reserveren is mogelijk via de website van de bibliotheek.

Zelfhulpnetwerk
In de meimaand vinden er nog meer activiteiten plaats in de bibliotheek van Deurne, waaronder een inloopspreekuur zelfhulpnetwerk. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die het gevoel hebben dat ze er helemaal alleen voor staan en door niemand begrepen worden. Mensen die willen praten over wat ze bezighoudt, kunnen op dinsdag 14 mei tussen 10.00 en 12.00 uur gratis terecht bij het spreekuur.

Daarnaast is er in de bibliotheek een schrijfcafé. Hier kunnen mensen terecht die van schrijven houden of het willen uitproberen. Iedereen kan hierbij op een laagdrempelige manier kennismaken met schrijven. Het is ook een manier om nieuwe mensen te ontmoeten, maar er kunnen ook verhalen en ervaringen met elkaar gedeeld worden. Het schrijfcafé vindt plaats op dinsdag 14 mei van 10.30 tot 12.30 uur. De deelname kosten zijn 2,50 euro.

Foto: Wikipedia

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen