1.7 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneCoronacrisis in een bakkerij

Coronacrisis in een bakkerij

Coronacrisis of niet, eten moeten we allemaal. Toch is ook bij bakkerijen duidelijk te merken dat er minder wordt afgenomen. Marcel van Zwam, eigenaar van de Gebackerij is aan het woord.

“Wij leveren veel aan de horeca en andere bedrijven in Deurne, vanwege de verplichte sluiting hiervan lopen we al deze inkomsten mis. Ook worden er geen verjaardagen meer gevierd, de verkoop van gebak en vlaai is dus ook een stuk minder dan normaal. Wat we wel merken is dat er veel meer brood verkocht wordt dan normaal, volgens mij zijn mensen toch nog stiekem aan het hamsteren.”

Personeel
Het personeelsbestand van de Gebackerij bestaat uit dertig medewerkers. Geen van hen is op dit moment ziek. De bakkerij gaat erg serieus om met de situatie, bij geringe klachten moet een medewerker direct thuis blijven.

Wachten in de zon
In de winkels en bakkerij is extra desinfecterend middel aanwezig, klanten worden verzocht elkaar ruimte te geven en pinnen wordt gepromoot. Volgens Marcel houden mensen goed rekening met de situatie “Vanochtend stond er een hele club buiten, lekker in het zonnetje te wachten op hun beurt.”

Toekomstzorgen
Natuurlijk maakt Marcel zich zorgen over de toekomst “De regelingen die nu worden aangeboden zijn leuk, maar uiteindelijk gaan ook die de kosten niet dekken. We hebben wel een buffer, maar die is natuurlijk niet oneindig.” Marcel denkt dat na het opheffen van de regels nog wel wat naweeën zullen volgen. Het lijkt hem onwaarschijnlijk dat mensen meteen wanneer de regering de touwtjes laat vieren meteen weer massaal gaan feesten. Toch heeft hij wel vertrouwen in een goede afloop.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen