5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- ZeilbergPottenbakkers brengen nieuwe aardappels aan de deur in Zeilberg

Pottenbakkers brengen nieuwe aardappels aan de deur in Zeilberg

Bij de aardappelactie in de Zeilberg komen dit jaar de leden van carnavalsvereniging De Pottenbakkers in actie om de aardappelen af te leveren bij de mensen thuis. Zaterdag 2 oktober vanaf 10.00 uur gaan ze langs de deuren om de nieuwe aardappels aan te bieden.

De actie is een initiatief van Agrarisch Zeilberg waarbij verenigingen en stichtingen met hun leden aardappelen kunnen verkopen om wat extra geld in de clubkas te krijgen. “Dit jaar waren we de enige organisatie die zich voor de actie had aangemeld dus nemen we als Pottenbakkers de hele verkoop van de aardappelen op ons”, vertelt Stefan Aarts van de carnavalsvereniging zaterdagochtend bij DMG Radio.

Hartstikke leuk
De opbrengst komt daarom dit jaar ten goede aan De Pottenbakkers legt Aarts uit: “We moeten als vereniging ook betalen voor verschillende dingen zoals voor het inhuren van amusement van buitenaf. Op deze manier zorgen we ervoor dat we extra dingen kunnen doen tijdens de carnaval speciaal voor de ouderen maar ook voor de jeugd. Maar het is vooral hartstikke leuk om ook buiten de carnaval iets te doen met onze club.”

Kraam
De aardappelactie wordt gehouden in de Zeilberg maar ook mensen uit de rest van Deurne kunnen aan de nieuwe aardappels komen: “We brengen ze bij de mensen aan deur in de bebouwde kom van de Zeilberg maar omdat er veel vraag naar is, doen we het deze keer ook buiten de bebouwde kom. Daarnaast hebben we zaterdag 2 oktober een kraam staan bij Den Draai aan de Blasiusstraat waar ook mensen van buiten de Zeilberg een zak aardappelen kunnen kopen. Het zijn zakken van vijf kilo en het zijn nieuwe aardappelen dus als je ze donker bewaart, zijn ze heel lang houdbaar”, vertelt Stefan Aarts.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen