5.1 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneCoronavergoeding woonkosten (TONK) voor inwoners gemeente Deurne verhoogd

Coronavergoeding woonkosten (TONK) voor inwoners gemeente Deurne verhoogd

De gemeenten Deurne, Asten, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren hebben besloten om de TONK-regeling ruimer te maken. Omdat er tot nu toe minder gebruik is gemaakt van de regeling dan ingeschat, wordt het bedrag dat inwoners ontvangen, verhoogd naar 1.750 euro of 3.000 euro afhankelijk van de persoonlijke situatie. Het vermogen telt voortaan ook niet meer mee bij de toekenning en de aanvraagperiode is verlengd tot 1 oktober.

De TONK-regeling is er sinds dit jaar voor inwoners die door corona financiële problemen hebben. TONK is een vergoeding voor wanneer de huur of hypotheek niet meer betaald kan worden. Het is een eenmalige gift voor inwoners of ondernemers die ondanks alle steunpakketten buiten de diverse regelingen vallen.

De TONK is voor alle inwoners ouder dan 18 jaar uit Deurne, Asten, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. Inwoners komen in aanmerking als hun huishouden vanwege de coronamaatregelen in januari 2021 tussen de 25% en 100% minder inkomen had dan in januari 2020. Daarnaast wordt er gekeken naar de totale woonlasten. Voor ondernemers met een Tozo-uitkering kan de TONK een aanvulling zijn. De uitkering is digitaal met je DigiD via de website van Senzer aan te vragen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen