18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneCorry van der Singel nieuwe Kanjer van de Maand bij DMG; ‘Op...

Corry van der Singel nieuwe Kanjer van de Maand bij DMG; ‘Op 80-jarige leeftijd nog steeds geweldig bezig’

Elke maand zet DMG iemand in het zonnetje die altijd klaar staat om een ander te helpen, zonder er iets voor terug te verwachten. Vorige week zaterdag werd Corry van der Singel uit Deurne verrast met een telefoontje van DMG-presentator Ivan van Oosterhout die haar meldde dat ze is uitgeroepen tot Kanjer van de Maand.

Voor Corry kwam de onderscheiding als een volledige verrassing: “Dat is behoorlijk schrikken ja.” Ze was aangemeld door Jolanda Munsters die vond dat Corry van der Singel wel een bloemetje had verdiend. “Ze is de ‘moeder’ van de kledingbank. Meerdere keren per week gaat ze kleding uitzoeken en ze doet nog zoveel meer mooie dingen. En dat allemaal op de leeftijd van 80 jaar. Ze is geweldig bezig en voor ons en voor mij is zij de Kanjer van de Maand”, aldus Munsters.

Vluchtelingenwerk
Het grootste deel van haar leven zet Corry van der Singel zich al in voor vooral de zwakkeren in de samenleving. Ze heeft bij Vluchtelingenwerk jarenlang veel werk verzet in de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen die zich in Deurne vestigden. Vanuit dit werk wist ze dat er grote behoefte was aan goedkope kleding. Dat bracht haar er toe om in 2010 onder de vleugels van de toenmalige stichting Cratosvrienden een kledingbank op te zetten.

Heel team
Van der Singel benadrukt dat ze de titel Kanjer van de Maand niet in haar eentje heeft verdiend, maar dat die eer eigenlijk toebehoort aan een heel team van mensen dat er voor zorgt dat de kledingbank zo’n groot succes is en blijft. Dat was voor Corry ook onder meer de reden dat ze liever niet in beeld wilde verschijnen; ze vindt dat de spotlight dan te veel op haar komt te staan, terwijl er een heleboel andere mensen dat minstens zoveel hebben verdiend.

Tekst gaat verder onder de video.

Aanmelden
Ken je ook iemand in jouw omgeving waar anderen altijd op kunnen rekenen en die ook Kanjer van de Maand moet worden? Stuur dan een mailtje naar kanjer@dmgdeurne.nl met de naam en het telefoonnummer van de persoon en een uitleg van waarom jouw kanjer het verdient om ook eens een keer in het zonnetje te staan.

Deurne Draait Door
Elke laatste zaterdag van de maand om 11.15 uur wordt uit alle aanmeldingen één persoon geloot in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door en gaat presentator Ivan van Oosterhout de enorme bos bloemen ter waarde van 25 euro bezorgen bij de ‘Kanjer van de Maand’. Deze winactie wordt mede mogelijk gemaakt door Van Deursen Bloemen in Deurne.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen