5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneCross Duatlon De Peel dit keer ook voor ouder-kind-teams

Cross Duatlon De Peel dit keer ook voor ouder-kind-teams

Op de mountainbike en loopschoenen strijdend door het Zandbos in Deurne, dat is het doel bij Cross Duatlon De Peel op de laatste vrijdag van dit jaar. Naast de individuele wedstrijd en teamrace voor bedrijven- en vriendenteams, is er dit keer ook een ouder-kind-race.

Als vanouds is er volgens de organisatie veel animo voor de individuele crossduatlon-wedstrijden. “We rekken het deelnemersveld dit jaar zeker wat op. Vorig jaar heeft uitgewezen dat er genoeg ruimte op het parcours is voor meer deelnemers. Te massaal willen we het echter niet maken, we willen iedereen vooral een mooie ervaring bieden. Kwaliteit boven kwantiteit!”, aldus Sanne van Paassen.

Bedrijven
Mede-organisator Rick Struik vertelt dat er naast veel vriendenteams, voortaan ook een grote, vaste en groeiende kern van regionale bedrijven jaarlijks aanhaakt als sponsor en deelnemer: “We bieden laagdrempelige sponsorpakketten aan, waarbij ieder pakket dat je kiest vanaf dit jaar minimaal één teaminschrijving bevat. Je kunt als bedrijf een heel dure, fancy training organiseren maar ook gewoon bij ons aanhaken en veel goedkoper.”

Kinderen
Een nieuw onderdeel van het evenement is de ouder-kind-race. Basisschoolkinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar kunnen samen met een ouder, familielid of andere volwassenen deelnemen aan deze crossduatlon-variant die speciaal is opgezet voor deze jeugdige groep. Daar waar de afstand van de andere wedstrijden circa 7 kilometer hardlopen, 20 kilometer mountainbiken en 3,5 kilometer afsluitend hardlopen bedraagt, zijn de afstanden van de ouder-kind-race een stuk korter met 850 meter lopen, 4000 meter fietsen en 500 meter hardlopen.

Voor iedereen
Ton van Empel is één van de grondleggers van Cross Duatlon De Peel. Hij ziet dat het evenement steeds verder uitgroeit, zoals de organisatie het enkele jaren geleden heeft bedacht: “We waren het er allemaal over eens dat we naar een evenement toe wilden bouwen dat voor iedereen toegankelijk zou zijn. Dat zie je al terug in onze focus richting de teamwedstrijd en nu dus ook in de toevoeging van een laagdrempelige wedstrijd waar jong en oud samen kunnen sporten. We beginnen deze editie met maximaal 50 kinderen en ouders en gaan van daaruit kijken hoe we dit eventueel kunnen uitbreiden in de toekomst.”

De wedstrijd voor de teams start vrijdag 29 december om 09.30 uur, de ouder-kind-race om 12.00 uur en de solo-wedstrijd om 13.15 uur. Alle ‘run-bike-run’s’ vinden plaats op het wedstijdterrein dat is te bezoeken via de aangegeven ingang van Green Valley Estate aan de Bruggenseweg 11 a in Deurne.

Foto: VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen