11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneLeven en werken van Hendrik Wiegersma blijven fascineren; nieuwe Tour De Wieger

Leven en werken van Hendrik Wiegersma blijven fascineren; nieuwe Tour De Wieger

Het leven van de veelzijdige Hendrik Wiegersma en alles wat hij heeft gedaan en gemaakt, fascineert nog steeds een heleboel mensen. Museum De Wieger in Deurne startte eind mei met de Tour De Wieger, waarbij één van de rondleiders alles vertelt over de man, zijn huis en de collectie. Donderdag 28 december is de eerstvolgende mogelijkheid om de rondleiding bij te wonen.

Deelnemers kunnen tijdens de tour de bijzondere verhalen over Wiegersma horen, door zijn oude huis lopen en de collectie van De Wieger ontdekken. Natuurlijk ontbreekt ook het Tuinpad van mijn vader niet in de rondleiding door het leven van Wiegersma. Naast arts, was hij ook tekenaar, boekbandontwerper, kunstschilder en schrijver. Hij wordt niet voor niets gezien als de grootste kunstenaar die Deurne rijk is geweest en één van de belangrijkste van de regio Peelland.

De Tour De Wieger vindt donderdag 28 december plaats van 14.30 tot 15.30 uur in Museum De Wieger aan de Oude Liesselsweg 29 in Deurne. Per tour kunnen er vijftien personen deelnemen. De rondleidingen worden ook in het nieuwe jaar op 11 en 25 januari en 1 februari gegeven.

Foto: Museum De Wieger/Eva Nooijen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen