20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- St. JozefparochieCrowdfunding-actie gestart voor Speuldries; ‘tienduizenden euro’s’ verdwenen

Crowdfunding-actie gestart voor Speuldries; ‘tienduizenden euro’s’ verdwenen

Nadat maandag het nieuws bekend werd dat Stichting de Speuldries in Deurne slachtoffer is geworden van fraude, is een crowdfunding-actie gestart om de organisatie financieel te steunen. Het bestuur laat weten blij te zijn met het initiatief omdat er veel geld is verdwenen: “We zijn verrast door deze hartverwarmende actie.”

Inmiddels is er sinds de start van de online inzamelingsactie voor de speeltuin al ruim 800 euro gedoneerd. Een bijdrage doen kan via doneeractie.nl/speeldries-deurne.

‘Tienduizenden euro’s’
Het verdwenen geld bij de Speuldries is volgens het bestuur van de stichting mogelijk door hun eigen penningmeester verduisterd. De fraude is anderhalve week geleden ontdekt, maar zou al meerdere jaren aan de gang zijn. Tegenover Omroep Brabant laat bestuursvoorzitter Joris Terheijden weten dat het gaat om een bedrag van ‘tienduizenden euro’s’. De verduistering kwam aan het licht toen een bestuurslid de penningmeester hielp en hierdoor zag dat er geld uit de verenigingskas was verdwenen.

Daarom is er aangifte gedaan bij de politie die de zaak in behandeling heeft genomen. Zolang het onderzoek loopt, mogen de bestuursleden geen inhoudelijke mededelingen doen over wat er is gebeurd. Wel zeggen ze zeer ontdaan te zijn door de kwestie: “We beseffen dat deze mededeling een enorme impact heeft op alle vrijwilligers, begunstigers, sponsoren, bezoekers en de gemeenschap van Deurne en omstreken. Wij hopen dat u ons blijft steunen voor nu, maar ook in de toekomst. Ons vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen”, melden de overige drie bestuursleden.

Nieuwe speeltoestellen
Het is nog onduidelijk wat het fraudegeval betekent voor de aanschaf van twee nieuwe speeltoestellen. De planning was dat deze tussen nu en 2 april geplaatst zouden worden omdat de oude gele glijbaan niet meer voldoet aan de veiligheidseisen, die steeds strenger worden voor speeltoestellen.

De organisatie heeft een advocaat in de hand genomen om te proberen het geld terug te krijgen. Het bestuur meldt dat het incident niets afdoet aan hun missie om zo veel mogelijk kinderen te laten spelen in de gratis toegankelijke speeltuin: “Het heeft ons strijdbaar gemaakt om er alles aan te doen het onrecht te herstellen.”

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen