18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneCultuurcentrum Deurne trapt theaterseizoen af met cabaret van Jeroens Clan en muziek...

Cultuurcentrum Deurne trapt theaterseizoen af met cabaret van Jeroens Clan en muziek van The Lasses

Het theaterseizoen gaat dit weekend in Deurne van start met twee optredens in het vernieuwde cultuurcentrum. Zaterdag is er een cabaretoptreden door Jeroens Clan en zondag brengen The Lasses met hun muziek en zang een ode aan Schotland.

Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter vormen Jeroens Clan. Ze maken op eigen wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek op de eerste rij. Een voorstelling waarbij de heren grofgebekt en met gestrekt been overal tegenaan schoppen.

Korte Metten
Vorig jaar boekte Jeroens Clan al succes in Deurne met hun voorstelling Korte Metten en zaterdagavond zijn ze terug met nog meer maatschappijkritische liedjes, vrouwonvriendelijk gebral en patriarchale vunzigheid. Maar volgens Bram, Matthias en Jip ook met een eigentijdse portie kwetsbaarheid. Volgens recensenten een aanrader voor liefhebbers van het genre van Hans Teeuwen en Theo Maassen.

Schotse Highlands
Sophie Janna en Margot Merah zongen al samen voor ze nog maar een woord hadden gewisseld. De twee ontmoetten elkaar in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam en inmiddels toeren Sophie en Margot de hele wereld over met hun eigen intieme Schotse, Ierse en Amerikaanse liedjes.

Zondag brengen ze als The Lasses de magie van Schotland tot leven in Cultuurcentrum Deurne. De Martinetzaal zal worden gevuld met harmonieën en arrangementen, waarbij de bezoekers zich voor even wanen in de Schotse Highlands. In hun ballades en verhalen vertellen The Lasses over hun eigen ervaringen tijdens hun tour door Schotland.

De voorstelling van Jeroens Clan vindt plaats op zaterdag 7 oktober om 20.30 uur en het optreden van The Lasses begint zondag 8 oktober om 20.30 uur.

Lees ook: Cultuurcentrum Deurne wil met nieuwe uitstraling publiek gaan verwonderen

Foto: CCD Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen