12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneCultuurcentrum en ORO breiden samenwerking uit met Lunchwerkcafé in Huis voor de...

Cultuurcentrum en ORO breiden samenwerking uit met Lunchwerkcafé in Huis voor de Samenleving

In het nieuwe Huis voor de Samenleving aan de Markt in Deurne kun je voortaan ook even binnenlopen voor een kopje koffie of een hapje. Bij het Lunchwerkcafé dat wordt gerund door cliënten van ORO kun je op werkdagen terecht voor een kleine kaart met dagverse lunchgerechten.

De twee partijen breiden hiermee hun samenwerking verder uit die ze al een aantal jaren hadden in het lunchcafé Gastvrij & Zo in het Cultuurcentrum. “We vullen elkaar aan, het Cultuurcentrum heeft een ruime ervaring op horeca gebied en een maatschappelijke rol in Deurne, ORO heeft de expertise om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden” zegt voorzitter Piet van Kalken van Cultuurcentrum Deurne.

Ondersteunende taken
Het horecateam van Gastvrij & Zo verhuist dus naar het Huis voor de Samenleving maar blijft daar ook begeleid worden vanuit het Cultuurcentrum. Ook zullen een aantal cliënten van ORO in het Cultuurcentrum werkzaam blijven om ondersteunende taken uit te voeren. Zij helpen onder meer de technische medewerkers, voeren schoonmaakwerkzaamheden uit en gaan er op uit in Deurne om promotie te maken voor het Cultuurcentrum door het uitdelen van flyers en brochures van de programmering.

Elkaar versterken
Annemiek van de Rijdt van ORO is verheugd over de uitbreiding van de samenwerkende organisaties: “De afgelopen jaren heeft ORO een mooie samenwerking met het cultuurcentrum opgebouwd waarbij we elkaar versterken. We zijn blij dat we die samenwerking nu kunnen uitbreiden door samen het lunchwerkcafé te gaan draaien.”

Toekomst
ORO en het Cultuurcentrum hebben het voornemen om de gezamenlijke activiteiten in de toekomst nog verder uit te breiden, wanneer de mensen in het Huis voor de Samenleving zijn ingeburgerd. “Door de krachten te bundelen met de gemeente Deurne kan het gezamenlijke doel worden bereikt: Het talent van de cliënten van ORO tot bloei laten komen door ze een mooie werkplek te bieden in het Huis voor de Samenleving maar ook in het Cultuurcentrum”, zegt Van Kalken.

Foto’s: Cultuurcentrum Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen