14.9 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneCultuuroptimisten komen samen bij ArtOro in Deurne

Cultuuroptimisten komen samen bij ArtOro in Deurne

De volgende cultuuroptimisten bijeenkomst vindt plaats op woensdag 23 maart en staat in het teken van de verbinding tussen cultuur en het sociaal domein. ArtOro is deze keer gastheer en de avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

“We mogen weer en wat is het fijn om elkaar weer te kunnen ontmoeten”, schrijft Leef! Deurne in haar uitnodigingsbrief.

Programma
Er is een programma samengesteld rondom cultuur en het sociaal domein. Waar zijn er kansen tot verbinding en wat kan cultuur betekenen voor vraagstukken in het sociaal domein.

ArtOro
De eerste bijeenkomst van 2022 wordt gehouden bij ArtOro op het Martinetplein. Daar is ook te zien wat er allemaal gebeurt op deze bijzondere plek.

Zelfhulp
Daarnaast komen onder andere Stichting Zelfhulp Netwerk aan bod. Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant vertelt hoe zij lotgenoten bij elkaar brengen. Dit omdat mensen die hetzelfde hebben meegemaakt vaak beter begrijpen waar je mee worstelt dan mensen die niet dezelfde ervaring hebben. Door met elkaar te praten over je ervaringen weet je dat je niet de enige bent, maar kun je ook praten over alle mogelijkheden die er wel zijn en hoe je krachtiger in het leven kunt staan.

TEJO
Ook komt het TEJO-Huis in Deurne aan het woord. Dit is een inloophuis voor jongeren van 10 tot 20 jaar uit de regio. Zij kunnen hier anoniem, laagdrempelig, gratis en veilig binnenlopen met vragen en/of een luisterend oor. TEJO werkt met deskundige professionals die zich op vrijwillige basis inzetten om zo de jongeren op weg te helpen in hun groei naar volwassenheid.

Aanmelden
Vanwege het zorgen voor voldoende zitplaatsen is het belangrijk om je vooraf aan te melden. De Cultuuroptimisten start om 19:30 uur en het programma duurt tot 21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur. Er is in het programma uiteraard ruimte om nog vragen te stellen. Meld je vooraf aan via https://leefdeurne.nl/cultuuroptimisten2022.

Foto – Land van de Peel

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen