11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneStukje nostalgisch Deurne verdwijnt met sluiting Brocante & curiosa D’n Trammelant

Stukje nostalgisch Deurne verdwijnt met sluiting Brocante & curiosa D’n Trammelant

Het is een plek in Deurne waar je je even helemaal waant in de tijd van vroeger; D’n Trammelant in de Stationsstraat. Maar niet lang meer, want de winkel met brocante en curiosa gaat eind mei na bijna 18 jaar definitief haar deuren sluiten. Tot die tijd is er een grote opheffingsuitverkoop bij D’n Trammelant.

De kosten van de huur, gas en elektra zijn gewoon niet meer op te brengen, zegt eigenaresse Margret Verdam. Ook het er naast gelegen Oud-Hollands koffiehuisch Heel Gewoon zal over tweeëneenhalve maand sluiten.

Grootmoederstijd
In de winkel van Margret aan de Stationsstraat vind je letterlijk alles uit grootmoeders tijd. Antieke lampen, poppen, boeken, platen, hoeden, servies, meubels, boeken, speelgoed, kleding, schoenen, en sieraden. En op het menu van het koffiehuisch staan ook etenswaren van vroeger. Samen met haar collega Franka Sleegers heeft Margret Verdam een tevreden en vaste klantenkring opgebouwd maar de stijging van alle kosten gooit nu roet in het eten.

‘Pijn in mijn hart’
“Het is met pijn in mijn hart dat ik de zaak ga sluiten maar het is helaas gewoon niet meer te doen. Alles dat nodig is om de zaak draaiende te houden, wordt maar duurder. Hoewel we echt heel veel trouwe klanten hebben uit het hele land tot aan Amsterdam en Den Haag toe, zijn er ook steeds meer mensen die via internet op zoek gaan naar allerlei verzamelspullen en curiosa. Dat gaat natuurlijk gedeeltelijk ook ten kosten van klanten die anders gezellig bij ons langskwamen”, vertelt Verdam.

Wegwerkzaamheden
Maar dat is niet de doorslaggevende reden om te stoppen met D’n Trammelant, legt ze uit: “Het is begonnen met de werkzaamheden in de Stationsstraat die bijna twee jaar hebben geduurd en waardoor de winkel in die periode vrijwel niet bereikbaar was. Dat hebben we echt gemerkt in een terugloop van het aantal klanten. Ook niet gek als de hele straat open ligt en er zo hoog als het pand, stenen voor de winkel liggen opgestapeld. Op zich was dit allemaal nog wel te overzien, ook al hadden we beduidend minder klanten en inkomsten door de werkzaamheden en de slechte bereikbaarheid.”

Coronaregels
De echte klap voor de winkel van Margret Verdam kwam toen corona ons land binnenviel. “Dat is echt de nekslag geweest voor ons. Twee jaar lang is de winkel af en aan, dicht geweest en ook het koffiehuisch mocht dan weer wel open en dan weer niet. Dan verlies je klanten die eigenlijk wel graag willen langskomen maar door de steeds veranderende coronaregels toch maar thuis blijven. Dan kun je nog zo je best doen maar met die maatregelen van toen kon je eigenlijk al de zaak niet meer draaiende houden”, legt Verdam uit.

Dubbel pech
De onderneemster heeft door, eerst de wegwerkzaamheden in de Stationsstraat en daarna de coronaperiode al dubbel pech. Daarboven op komt dan ook nog dat Verdam geen coronasteun kon krijgen: “We hadden natuurlijk in de tijd dat de hele weg hier open lag minder aanloop van klanten en dus minder inkomsten. Bij de aanvraag van die coronasteunpakketten kijken ze naar de omzet van het jaar ervoor. Die was dus doordat de weg lange tijd opengebroken laag en daarom kwamen we niet aanmerking voor coronasteun.”

Juiste moment
“Ik weet dat het droevig nieuws is voor heel veel van onze trouwe klanten maar ik denk dat het nu het juiste moment is om te stoppen met D’n Trammelant en Heel Gewoon. Zeker nu de gas- en elektraprijzen ook nog de pan uit rijzen, is het echt niet meer te op te brengen. Hoewel ik het altijd heerlijk heb gevonden om deze winkel te runnen, is het soms ook best zwaar. Niettemin heb ik er altijd gewoon m’n schouders onder gezet maar ondertussen speelt de gezondheid ook mee in mijn besluit. Ik moet er helaas mee gaan stoppen, hoe moeilijk ik dat ook vind”, vertelt Margret.

Opheffingsuitverkoop
Tot eind mei houdt ze een opheffingsuitverkoop van alle spullen in haar winkel, en dat zijn er nogal wat. “Er zit echt voor iedereen wel iets leuks bij. Van prachtige antieke dingen uit de tijd van toen, tot hele mooie verzamelspullen. We houden nu een totale leegverkoop met 30 procent korting op alles in de winkel. Dus kom eens kijken in dat stukje nostalgie dat Deurne nu nog heeft. Ik weet zeker dat er ook iets te vinden is voor jou”, besluit Verdam.

Foto: Facebook D’n Trammelant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen