20.6 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneCultuurparade Deurne zet clubs in het zonnetje

Cultuurparade Deurne zet clubs in het zonnetje

Leef Deurne vindt “het tijd om verenigingen en Deurne zelf in het zonnetje te zetten”. Daarom willen ze mensen op een andere manier laten ontdekken tijdens de Cultuurparade op zondagmiddag 30 september. “Mensen kunnen genieten van mooie optredens tijdens de wandelroutes en verhalen ontdekken over bekende plekken in Deurne.”

Op deze dag kunnen bezoekers één of twee wandelroutes in en rondom het centrum van Deurne lopen vanaf 12.00 uur. Er is keus tussen de route d’Ekker of route Haageind. Op de dag zelf kan men op de Markt bij het startpunt voor het gemeentehuis een programmaboekje ophalen. In dit boekje zijn de routes en het programma van deze dag te vinden.

Van Wieger tot CCD
Ook de mobiele telefoon kan gebruikt worden. De routes lopen langs verschillende plekken waaronder het kasteel en Museum de Wieger. Op het Stationsplein verzorgt Stationscoöperatie Deurne een boekenmarkt en mensen kunnen een kijkje nemen in de tuin. Op het Martinetplein organiseert het Cultuurcentrum Martien van Doorne het festival Cultuur op het plein. Dit is de eerste keer: voortaan zal het CCD elke koopzondag Cultuur op het plein organiseren. De gezamenlijk afsluiting van deze dag vind om 16.45 uur plaats bij het Cultuurcentrum.

Muziek in Deurne
Daarnaast zijn er verspreid over de route diverse optredens en activiteiten die plaatsvinden. Deze worden in de aanloop naar 30 september bekend gemaakt. Een van de optredende artiesten is Blokfluitensemble Prin. Twee en een half jaar na oprichting van het blokfluitensemble door Nellie van der Loo kan Deurne kennis met hen maken. Ze hebben een concert samengesteld met klassieke en hedendaagse muziek speciaal voor de Cultuurparade, op een bijzondere plek namelijk de Willibrorduskerk.
In samenwerking met Heemkundekring H.N. Ouwerling en cultuurgids Liesbeth van Veghel zijn er mooie verhalen verzameld over bijzondere gebouwen in Deurne en deze kan men op diverse plekken ontdekken.
Het volledige programma wordt in de komende weken bekend gemaakt op www.leefdeurne.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen