28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneDeurnenaar bouwt World Trade Center na

Deurnenaar bouwt World Trade Center na

Uit respect en ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op de torens van het World Trade Center in New York, vandaag precies 17 jaar geleden, heeft de 17-jarige Daan van der Steijn uit Deurne de torens en andere gebouwen van het World Trade Center op schaal nagebouwd in de garage van zijn ouders. Er zit zelfs een werkende fontein in het bouwwerk en ruim 2200 LED-lampjes. Ook heeft hij er voor gezorgd dat hij de fontein en alle verlichting via zijn telefoon kan bedienen.

40.000 steentjes

In 2016 toen hij 14 jaar oud was, startte hij met op internet zoeken naar foto’s, informatie en werktekeningen van de originele bouw van de Twin Towers. Werktekeningen kon hij niet vinden maar wel een paar plattegronden van het complex, wat informatie en foto’s van de gebouwen. De torens zijn gemaakt van onder meer modelgips waar hij kleine blokjes van maakte die dienen als bouwstenen. In totaal heeft hij nu al 40.000 steentjes gebruikt voor de bouw van zijn torens. Verder gebruikte Daan materialen zoals hout, verf, plexiglas en lijm.

Eind juli 2017, ruim 1 jaar later had Daan de Twin Towers klaar. Maar hij was nog niet helemaal tevreden omdat het hele complex van het World Trade Center eigenlijk uit 7 gebouwen bestond. Dus ging hij door met bouwen en zocht foto’s en informatie op over de andere bijgebouwen en het ‘WTC Shopping Mall’ dat ook bij het complex behoorde.

Speciale datum

Voor Daan was vandaag, dinsdag 11 september 2018 een speciale datum. Hij wilde zijn hele bouwwerk die dag af hebben omdat 11 september dit jaar net als in 2001 op een dinsdag valt. Dat is helaas niet helemaal gelukt maar het scheelt niet veel. Na 2 jaar hard werken met bijbehorende zaag- en snijwonden, schaafwonden en zelfs brandwonden is het enorme project bijna af. Zes van de WTC-gebouwen zijn al klaar, alleen het zevende WTC-gebouw moet nog worden gebouwd. Verder wil Daan nog een speaker inbouwen voor de muziek bij het ‘WTC Center Stage & Plaza’ en moet hij nog wat kleine afwerkingen doen.

17 jaar geleden op dinsdag 11 september 2001 kaapten terroristen 4 passagiersvliegtuigen waarvan 2 vliegtuigen zich boorden in de Twin Towers van het World Trade Center in New York. Er vielen die dag in totaal 2.977 slachtoffers waaronder 2.753 doden bij het World Trade Center in New York.

Op de Facebook-pagina van Daan van der Steijn kun je nog meer foto’s en informatie over zijn indrukwekkende bouwwerk bekijken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen