18.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneCultuursubsidie voor ‘Het Verhaal van Deurne’ toegekend aan zes initiatieven

Cultuursubsidie voor ‘Het Verhaal van Deurne’ toegekend aan zes initiatieven

Tot 1 juni was het mogelijk om de cultuursubsidie voor ‘Het Verhaal van Deurne’ aan te vragen. Dit keer ontving de gemeente zeven aanvragen, aan zes van de initiatieven is een subsidie toegekend.

“Het is goed om te zien dat de cultuursubsidie steeds vaker wordt ingezet voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met dementie of met een verstandelijke beperking. Dit sluit aan bij de maatschappelijke doelstellingen van het CultuurKader”, zegt wethouder Willy van den Berg.

Theatervoorstelling
Er komt geld beschikbaar voor bijvoorbeeld schilder- en fotografielessen gericht op mensen met dementie, verzorgd door lokale professionele kunstenaars. Ook krijgen een nieuwsprogramma gemaakt door kinderen en een theatervoorstelling uitgevoerd door mensen met een verstandelijke beperking een subsidiebijdrage. Het jubileum van CV de Heikneuters, inclusief de onthulling van een kunstwerk van lokale kunstenaar Dirk Verberne is ook één van de initiatieven waar de gemeente een bedrag voor beschikbaar stelt.

Mol van Deurne
De award-uitreiking voor afgestudeerde HBO- en MBO-studenten bij de Nacht van het Witte doek krijgt tevens een cultuursubsidie. Het laatste initiatief waar geld voor beschikbaar komt, is de nieuwe editie van de Mol van Deurne.

In 2022 was in totaal 55.500 euro beschikbaar, dankzij aanvullend budget van de provinciale ‘Makersregeling’. Hier is nog 15.669 euro van over. Dit budget blijft beschikbaar tot 1 december 2022, wanneer de aanvraagronde voor de eerste helft van 2023 sluit. Aanvragen worden volgens de regeling op volgorde van binnenkomst beoordeeld tot het budget op is.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen