12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneCursus Digisterker geeft deelnemers meer zelfvertrouwen bij online zaken regelen

Cursus Digisterker geeft deelnemers meer zelfvertrouwen bij online zaken regelen

Als je vertrouwd bent met het gebruik van een computer of tablet, maar je nog  wat moeite hebt met online zaken regelen, dan kan de gratis Digisterker-cursus van Bibliotheek Deurne een oplossing bieden. Op donderdag 16 mei begint een nieuwe serie van deze cursus in de bieb in het Huis voor de Samenleving.

In drie of vier bijeenkomsten van twee uur leer je meer over onderwerpen als DigiD, informatie opzoeken op het internet, phishing (neppe e-mails en berichten), de Belastingdienst en MijnOverheid. Er wordt ook geoefend met inloggen, zoeken en aanvragen van verschillende dingen. Tijdens deze cursus leren deelnemers om zelf hun digitale zaken te regelen.

Onzeker
“Sommige mensen zijn erg onzeker en hebben vooral het vertrouwen en de ervaring nodig. Anderen zijn al handig met het internet en willen juist verdieping”, vertelt docent Carlijn. “De eerste les is daarom vaak wat rommelig, want iedereen heeft een ander startpunt. In de derde les zie je echter dat iedereen stappen zet. De vooruitgang verschilt per persoon: de één is blij dat hij of zij zelf kan inloggen met DigiD, een ander is minder bang om ergens op te klikken. Weer een ander kan voortaan thuis online zaken zelf regelen.”

Werkboek
Aanmelden voor de training kan via de website van de bibliotheek Helmond-Peel, bellen of langskomen in de bibliotheek is ook mogelijk. Bij de cursus mag je je eigen laptop of tablet meenemen, maar mensen kunnen ook een laptop van de bibliotheek gebruiken. Voor 15 euro kunnen de deelnemers het bijbehorende praktische werkboek aanschaffen. Hiermee kunnen cursisten thuis extra oefenen of de informatie opnieuw doornemen.

De nieuwe reeks van de cursus Digisterker start in Bibliotheek Deurne op donderdag 16 mei om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Deelname is voor iedereen gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen