12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneVoorproefje van jubileumfeest OJC De Roos op DMG Radio met The Ex-Presidents

Voorproefje van jubileumfeest OJC De Roos op DMG Radio met The Ex-Presidents

Bij De Roos in Deurne barst vrijdag het feest los in verband met het inmiddels 40,5-jarig bestaan van het jongerencentrum. Maar op DMG Radio vindt er vanwege het feestweekend bij De Roos woensdagavond al een pre-party plaats in het programma AlterNaief met als gasten The Ex-Presidents.

Presentatoren Dennis en Louie gaan in gesprek met de leden van de band die onlosmakelijk verbonden is met het verleden van OJC De Roos. Het idee voor de hardcore punkband is zelfs in het jongerencentrum aan het Haageind ontstaan.

Comeback
“We gaan zeker met de muzikanten terug duiken in het verleden van zowel de band als De Roos, maar we gaan het ook hebben over hun eenmalige comeback voor het jubileum”, zegt DMG-dj Dennis Mansvelders. “Voor dat optreden zijn ze weer aan het repeteren geslagen en we willen wel eens weten of er niet misschien meer in zit dan één keer optreden komend weekend.”

Verder is er in het radioprogramma van DMG woensdagavond ook veel muziek uit de 80’s, 90’s en 00’s te horen, die destijds ook werd gedraaid in De Roos. “AlterNaief staat deze week helemaal in het teken van het jubileumfeest. We besteden dus ook aandacht aan wat er allemaal te beleven valt aan liveoptredens op 19, 20 en 21 april. Zo treden nieuwkomers VoltZ zaterdag op en staat dan ook Chronic Noise nog eens een keer op het podium. Die band is in 2003 ter ziele gegaan en ging verder als Imitallica”, vertelt Manders.

Vette uitzending
Bij De Roos wordt drie dagen lang teruggeblikt op het verleden van de boerderij aan het Haageind in Deurne met verschillende muziekoptredens die de bezoekers meenemen van september 1983 tot nu. “Dat is ook eigenlijk ook wat er in onze pre-party radioshow van vanavond zit”, zegt Dennis Mansvelders van DMG Radio. “The Ex-Presidents helpen ons mee om de plaatjes te draaien. Dus als dat geen vette uitzending wordt, weten wij het ook niet meer!”

AlterNaief is elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur te beluisteren op DMG Radio, te ontvangen in de regio Deurne op 106.2 FM en in heel Zuidoost-Brabant via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG Radio luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Lees ook:

Toch nog jubileumfeest OJC De Roos; boerderij aan Haageind in Deurne verbindt jongeren al 40 jaar

DMG-radioprogramma Alternaief blikt terug op 10 jaar regionale muziek tijdens 500ste uitzending

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen