27.5 C
donderdag 27 juni 2024
Home- St. JozefparochieDames 1 van SJVV schrijft historie door KNVB Beker te winnen

Dames 1 van SJVV schrijft historie door KNVB Beker te winnen

SJVV Dames 1 heeft zondag voor het eerst in de historie de KNVB Beker weten te winnen. Dit ten koste van Schaesberg. Op het neutrale sportpark ‘Op den Toren’ in Born werden de strafschoppen net iets beter genomen nadat de reguliere speeltijd geen winnaar opleverde.

Wedstrijdverslag door Ron van der Werf

Zo’n driehonderd supporters uit de ‘parochie’ waren getuige van een waar voetbalgevecht, op dito grasmat, tussen SJVV en Schaesberg. Zij zagen dat de dames knap terugkwamen van een 2-0 achterstand en uiteindelijk de beker mee terug naar Deurne mochten nemen.

Geduldig
SJVV probeerde meteen gevaarlijk te worden door veelvuldig Lisa Strijbosch aan de linkerkant te zoeken. Kansen leverde dat niet direct op, wel een groot aantal hoekschoppen, die ook steeds gevaarlijk waren. Het was echter Schaesberg dat bij de eerste de beste kans de score wist te openen. De Deurnese dames waren niet van slag en bleven geduldig zoeken naar mogelijkheden. Vooral de hiervoor genoemde hoekschoppen bleken een ware plaag voor de Landgraafse defensie. Toch sloeg die ploeg aan de andere kant meedogenloos toe rond het halve uur door de 2-0 achter keepster Kelly van Bussel te schieten.

De roodwitten moesten de achtervolging snel inzetten en gelukkig werd de aansluitingstreffer nog voor rust binnen gefrommeld. Eerst belandde een kopbal op de lat, maar uit de volgende hoekschop kon uiteindelijk Kim van Dijk haar voet nog tegen de bal plaatsten en het laatste zetje geven. De gehele SJVV-bank dacht even daarna ook nog Lisa Strijbosch te zien scoren, maar dat was gezichtsbedrog; haar schot ging net over.

IJskoud
Na rust probeerde SJVV uit alle macht wat te forceren, maar veel kansen werden er niet gecreëerd in de tweede helft. Het was dus zaak om spaarzaam om te gaan met de kansen. Twintig minuten voor tijd kwam er zo’n kans. Jasmijn Frantzen was voorin blijven hangen na een standaardsituatie, en werd vrij voor de keeper gezet door Kim. Niet een situatie die zich wekelijks voordoet bij de centrale verdedigster, maar ze bleef ijskoud en schoof de bal onder de keeper door het doel in. Een explosie van vreugde was hoorbaar door heel Born en de gedachte was om erop en over te gaan, het momentum lag immers nu geheel bij SJVV.

Snel daarna kon Noortje van Ooij de 3-2 binnentikken, maar helaas werd de voorzet gegeven vanuit buitenspelpositie, en dus terecht afgekeurd. Schaesberg kon in het restant van de wedstrijd niet echt gevaarlijk worden, of de snelle spits werd vakkundig afgestopt door Mandy de Wit. Het bleef hierdoor zeer spannend en dat werd tijdens de noodzakelijk geworden strafschoppenserie zeker niet minder! Uiteindelijk werd bij 7-6 de eerste penalty gemist door Schaesberg en was SJVV dus het gevierde team.

Karlo Vullings
Een enorm feest brak los en dat was een mooie opmaat naar de verdere festiviteiten, die begonnen op de platte kar, daarna ging het verder in de kantine en werd er nog een feestje gebouwd op de kermis. Een hele mooie overwinning waarbij de naam Karlo Vullings natuurlijk niet mag ontbreken. Hij heeft de basis gelegd voor dit succes door van de dames een hele sterke eenheid te maken. Het mag wel duidelijk zijn dat deze beker opgedragen werd aan Karlo.