9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneDanscoach Enya Kwerreveld doorbreekt geijkte trends in eigen theatershow: ‘Gaat om wat...

Danscoach Enya Kwerreveld doorbreekt geijkte trends in eigen theatershow: ‘Gaat om wat jou uniek maakt’

Ze is de drijvende kracht achter de Deurnese sportschool B-Trained en met haar dansers sleept Enya Kwerreveld de ene na de andere prijs binnen. Nu is ze druk bezig met de voorbereiding van een eigen theatershow. Beyond the frame is een stuk dat gaat over de moderne wereld vol social media, maar vooral ook over jezelf zijn en het ontdekken van wat jou uniek maakt.

“Ik ben mega enthousiast om dit met iedereen te delen en de dansers een podium aan te bieden waar zij ook hun eigen creativiteit in kwijt kunnen”, zegt Kwerreveld. Hoewel het nog even duurt voor de show te zien is, zijn de zenuwen nu al merkbaar bij de danscoach: “De voorstelling vindt plaats op 8 juni in het Cultuurcentrum in Deurne. Het is super spannend en de adrenaline is nu al niet meer weg te denken.”

Grote familie
Beyond the Frame is volgens Enya niet zomaar een dansshow: “Het is een een feest, met als ‘VIP-gasten’ creativiteit, originaliteit en persoonlijkheid.” Voor het theaterstuk kan ze rekenen op een grote groep dansers die bij sportschool B-Trained door Kwerreveld worden getraind. “Samen met deze grote familie gaan wij een te gekke show neerzetten. Van een wereldkampioen tot Europees kampioenen en van de supersterren van de toekomst tot de bekende gezichten van nu, waaronder die van Holland’s Got Talent”, legt Enya uit.

In de verhaallijn heeft de Deurnese danscoach actuele thema’s verwerkt zoals de nadelige gevolgen van de technische ontwikkelingen. “Deze show is een dikke knipoog naar iedereen die is opgegroeid met social media, waar het lijkt alsof perfectie het enige is dat telt. Op TikTok is iedereen maar bezig met dezelfde trends, dezelfde dansjes en dezelfde looks”, zegt Enya.

Schermpje
Met Beyond the Frame wil Kwerreveld laten zien dat er meer is dan het schermpje van je telefoon en de wereld waarin iedereen elkaar wil nadoen: “Het ‘frame’ dat we allemaal kennen – zowel figuurlijk als letterlijk dat van je telefoonscherm – gaat aan diggelen tijdens de show. Het is een uitnodiging om het script te ‘flippen’, de ‘like’-knop even te vergeten en te ontdekken wat er gebeurt als je 100 procent durft te laten zien wie je bent.”

Dat gevoel heeft Enya Kwerreveld zelf ook ervaren in haar carrière. Van de juf op school kreeg ze te horen dat ze niet goed was in rekenen en kreeg ze het advies: ‘Zet haar maar op dansen, dan leert ze tellen.’ Na enkele jaren vond de jonge Enya dansen op K3-liedjes en andere kindermuziek niet meer stoer. “Daarom ben ik hiphop gaan doen”, zegt Kwerreveld. Binnen dat genre heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld: “Ik kan er mijn creativiteit helemaal in kwijt. Dit past goed bij me.”

Buiten de lijntjes
Met de eigen theatershow wil Enya anderen ook aanzetten om zichzelf te ontdekken: “Het is jouw ticket naar een wereld waar dansen buiten de lijntjes niet alleen ‘cool’ is, maar waar het ook helemaal gaat om wie je bent en wat jou uniek maakt.” Het dansen speelt daarbij volgens haar een grote rol. “Beyond the Frame laat zien dat het leven oneindig veel mooier is als je durft te dansen, te dromen, en te zijn…”, vertelt Enya.

Over wat er precies allemaal gaat gebeuren in het theaterstuk dat in juni twee keer wordt uitgevoerd, wil Kwerreveld al wel een klein tipje van de sluier oplichten: “Stel je een show voor waar de muziek, de moves, en de vibes allemaal schreeuwen dat het veel mooier is om écht jezelf te zijn. Dat is tenslotte waar de magie ontstaat. Dus gooi die standaard moves, overtuigingen en filters overboord en kom ontdekken hoe ‘awesome’ het is om gewoon je eigen, unieke zelf te zijn!”

De uitvoeringen van Beyond the Frame vinden plaats op zaterdag 8 juni om 13.00 uur en om 19.00 uur in Cultuurcentrum Deurne.

Lees ook: Deurnese Enya Kwerreveld wilde eigenlijk niet lesgeven, maar is nu toch succesvol danscoach

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen