8.8 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneDe laatste loodjes in 2020 voor oliebollenkraam in Molenstraat Deurne

De laatste loodjes in 2020 voor oliebollenkraam in Molenstraat Deurne

Terwijl veel mensen genieten van een rustige kerstvakantie is het voor ondernemer Jacky Leander met zijn vrouw en dochters nog even flink doorwerken in hun oliebollenkraam tijdens de laatste twee dagen van het jaar. Een kleine maand geleden plaatste hij de kraam dit jaar aan de Molenstraat in Deurne en nu zet hij er nog een extra kraam bij om alle klanten voor oud op nieuw corona-proof te kunnen voorzien van verse oliebollen.

Leander van Oliebollenkraam Deurne legt uit: “Uit ervaring weten we dat mensen graag het liefste zo laat mogelijk voor de nieuwjaarsviering nog even oliebollen, krentenbollen of appelbeignets in huis halen zodat ze zo vers mogelijk zijn. Daarom heb ik er nu voor de laatste twee dagen nog een extra kraam bijgezet zodat iedereen veilig op anderhalve meter afstand de lekkernijen in huis kan halen. Met twee kramen kunnen we de mensen beter verspreiden”.

Vers
Verser dan dit kan haast niet, verzekert Jacky Leander: “We maken het beslag ter plekke en de hele dag bakken we de oliebollen vers. Het is heel belangrijk dat een oliebol luchtig is en niet vet. En als onze klanten koude oliebollen kopen krijgen ze er een briefje bij waarin precies wordt uitgelegd hoe ze de oliebollen het beste op kunnen warmen.”

Extra kraam
Jacky staat al voor het zesde jaar elke decembermaand in het centrum van Deurne met zijn oliebollenkraam. In het begin bij het Cultuurcentrum, daarna op het Anna Terruweplein en nu in de Molenstraat. “Dat we dit jaar in de Molenstraat staan heeft alles te maken met de maatregelen rondom corona”, geeft Leander aan. “Hier is er doorstroom en is het risico minder groot dat mensen binnen de anderhalve meter van elkaar komen. Nu met de extra kraam die we woensdag 30 december en donderdag 31 december hebben staan, kunnen we dat zeker garanderen”.

Oliebollenkraam Deurne staat aan de Molenstraat in Deurne tegenover Café Tam Tam en Café ’t Pandje. De oliebollenkraam is dit jaar nog geopend op woensdag 30 december van 11.00 tot 20.00 uur en op donderdag 31 december van 08.00 tot 17.30 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen