17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDe Wieger in Deurne plaatst kunst in nieuw duurzaam licht: ‘Werken hebben...

De Wieger in Deurne plaatst kunst in nieuw duurzaam licht: ‘Werken hebben nu veel meer kleur en diepte’

De kunst in Museum De Wieger in Deurne is voortaan te zien in nieuw duurzaam licht. In het afgelopen jaar is gestart met het vervangen van de bestaande verlichting in de expositieruimtes door energiezuinige ledverlichting. Vorige week zijn ook op de benedenverdieping van De Wieger duurzame led-spotjes aangebracht.

Naast de besparing op de energierekening, blijkt de nieuwe verlichting nog een voordeel te hebben: “De werken hebben nu veel meer kleur en diepte”, meldt het museum.

Vrienden van De Wieger
De verlichting is voor een gedeelte gefinancierd door De Vrienden van De Wieger en ook uit eerdere expositiebudgetten. Het museum streeft ernaar om ook in de overige ruimtes van het gebouw op termijn over te gaan op energiezuinige verlichting.

In de led-spotlights
Tentoonstellingen die komende tijd bij De Wieger in de led-spotlights staan, zijn de expositie Verbeelding van De Peel van Jan Althuizen, de tentoonstelling Experiment en Vernieuwingsdrang 1940 – 1965, naoorlogs werk uit de collectie Fransen en Aansluiting en Confrontatie uit de Collectie van Museum De Wieger en de Collectie Ger Fransen. Museum De Wieger vind je aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne en is dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Foto: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen