20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneDésirée Manders te gast bij DMG Radio; van ‘meiske’ uit de Peel...

Désirée Manders te gast bij DMG Radio; van ‘meiske’ uit de Peel tot muzikale wereldster

Zangeres Désirée Manders groeide op in de Peel en werd bekend over de hele wereld met de hits die ze in de jaren ’90 scoorde als leadzangeres Desray van de 2 Brothers on the 4th Floor en begin deze zomer werd ze nog winnares bij tv-programma en zangwedstrijd Amazing Grace. Zaterdagochtend is ze te gast bij DMG Radio om te vertellen over een nieuw hoofdstuk in haar muzikale carrière; een eigen soloalbum genaamd Dreams of Magic.

Presentator Ivan van Oosterhout gaat met Désirée in gesprek over haar nieuwste project en het concert dat ze op 29 september geeft tijdens de CD-release. Natuurlijk wordt ook teruggekeken naar onder andere haar successen met de 2 Brothers on the 4th Floor maar wordt er ook gesproken over de minder leuke dingen in haar leven zoals haar scheiding in 2016 en het moment dat Désirée twee jaar geleden kreeg te horen dat ze borstkanker had en hoe ze zich door die moeilijke tijd heen heeft weten te slaan.

Meterik
Désirée Manders werd geboren in Den Haag maar verhuisde al op jonge leeftijd naar de Peel en groeide op in Meterik. Regelmatig was ze in haar tienerjaren ook in Deurne te vinden, vooral als ze op stap ging in bijvoorbeeld de Apollo in de Zeilberg.

Soundmixshow
Dat ze kon zingen wisten mensen in haar omgeving al lang maar de rest van Nederland ontdekte dat pas op vrijdagavond 29 januari 1988 toen Désirée mocht optreden bij de live-uitzending van de Soundmixshow van Henny Huisman bij de KRO op Nederland 1. Ze zong het nummer ‘They Don’t Play Our Lovesong Anymore’ van Anita Meyer. Na een overwinning in de voorronde wist ze hiermee de finale te behalen waar ze vervolgens derde werd.

‘Never alone’
Begin jaren ’90 vormde ze samen met rapper D-Rock (René Philips) en de producers Martin Boer en Bobby Boer uit Utrecht de Nederlandse eurodancegroep 2 Brothers on the 4th Floor. Ze scoorden wereldwijd hits waaronder ‘Never alone’, Dreams’ en ‘Come take my hand’. Daarnaast trad ze ook op met Anita Doth van 2 Unlimited en Linda Estelle van T-Spoon onder de naam Diva’s of Dance en deed ze in het jaar 2000 mee aan Big Brother VIPS.

Amazing Grace
In 2012 was ze deelneemster bij ‘The Winner is’ op SBS6 waar ze alle andere kandidaten omverblies met haar zangkunsten en won in de categorie ‘Professionals’. Dit jaar in juni deed ze mee met de zangwedstrijd Amazing Grace bij de EO op NPO1. Bij de finale nam ze het op tegen ook niet onbekende namen als Elske de Wall, Lucas Hamming en Edwin Jonker en won Désirée. Ze ziet die overwinning als de start van een nieuwe hoofdstuk in haar muziek-carrière.

Toekomst
Het werk met 2 Brothers On The 4th Floor doet ze nog steeds graag. “Nineties-feesten leven ontzettend onder fans en staan garant voor gezelligheid. Zolang het publiek en wij het leuk vinden, gaan we daarmee door. Het hoort bij mij maar het is niet meer mijn toekomst. Ik heb meer in me dan het zingen van dance-liedjes en wil ook werken aan nieuwe songs in de studio en lekker spelen met mijn band”, vertelt Désirée.

Haar ‘roots’
Daarom ging ze op zoek naar een eigen muzikale richting, een stijl die haar nieuwe energie zou opleveren. “Ik wilde iets unieks bijdragen, een stijl die ik me eigen kon maken, en vooral vanuit mijn eigen passie en hart kunnen zingen.” Op haar zoektocht ging ze terug naar haar ‘roots’, de muziek die haar ouders vroeger thuis draaiden: Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Eric Clapton, The Eagles.

Nashville
Maar Désirée zocht verder, naar artiesten van nu zoals de countryband Rascal Flatts die zeer populair is in de Verenigde Staten. Ook zangeressen als Martina McBride, Dolly Parton, Bonnie Raitt, Carrie Underwood. Sheryl Crow en Melissa Etheridge bleken haar enorm te inspireren. Daarnaast ontdekte ze de serie Nashville, en dan vooral de muziek erin. “Mooie liedjes, die me raken. Dát soort muziek wilde ik ook maken.”

Lonestar
In die stijl nam ze al een duet op met Richie McDonald van de legendarische countryband Lonestar die in de VS een grote hit scoorde met het nummer Amazed dat in 1999 acht weken op nummer 1 stond in de Amerikaanse country-charts. Bij het nieuwe solo-album Dreams of Magic heeft ze gewerkt voor het schrijven van songs met Tony Cornelissen, bekend van Kane, DI-RECT en Van Dik Hout. Met producer Patrick Drabe dook ze de studio in om de eigen sound van Desray richting te geven. Ze omschrijft het zelf als een mix van country, soul & gospel, met liedjes die gaan over liefde, hoop, verbinding en vrijheid.

Het persoonlijke en inspirerende resultaat zal ze donderdag 29 september om 20.00 uur tijdens haar CD-release laten horen in de kleine zaal van De Vorstin in Hilversum. Meer informatie en tickets vind je op https://www.devorstin.nl/event/desray-dreams-of-magic/.

Beluister hieronder het interview met Desray dat eerder op DMG Radio in het programma Deurne Draait Door was te horen.

Foto: Erik Broere

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen