11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneBewoners vieren 12,5 jaar Smalle Haven met toertocht in bijzondere voertuigen

Bewoners vieren 12,5 jaar Smalle Haven met toertocht in bijzondere voertuigen

Bij de ORO-locatie Smalle Haven lag vrijdagmiddag rond 14.30 uur de rode loper uit voor de bewoners die als sterren werden ontvangen na een toertocht in tientallen bijzondere voertuigen. Eén voor één kwamen ze aan in de Beerse met een grote glimlach op hun gezicht omdat ze vandaag op een hele speciale manier in het zonnetje werden gezet bij de viering van 12,5 jaar Smalle Haven.

Bij de ORO-vestiging in de wijk Koolhof in Deurne wonen 24 mensen, veelal jongeren, met een licht verstandelijke beperking. Zelfstandigheid staat hoog in het vaandel bij de organisatie. Bewoners doen zoveel mogelijk zelf en de begeleiding helpt wanneer het nodig is.

Filmsterren
Ook bij de viering blijkt die zelfstandigheid van de bewoners. Ze hebben zich opgedoft en zich in sjieke en feestelijke kleding gestoken. Ze zien er stuk voor stuk uit als filmsterren tijdens de feestmiddag. De bewoners van de Smalle Haven hebben elk een eigen appartement met een woonkamer, keuken, badkamer, toilet en een slaapkamer. Ze maken ook zelf hun ontbijt en lunch en kunnen op de locatie van alles doen, van spelletjes tot sporten maar ook koken of bakken.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen