7.4 C
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneDeurne behaalt belangrijke overwinning tegen Schaesberg

Deurne behaalt belangrijke overwinning tegen Schaesberg

SV Deurne behaalde zondagmiddag een belangrijke overwinning. Op eigen sportpark werd er met 3-1 gewonnen van Schaesberg.

Deurne startte voortvarend aan de wedstrijd en wist al in de eerste minuut op 1-0 te komen. Een prima aanval over links via Stefan van der Werf en Mark Kuijpers werd door Jan kuipers bij de tweede paal binnen gewerkt. Stefan van der Werf verzuimde daarna in de zesde minuut Deurne op een comfortabele voorsprong te schieten na een mooie dieptepass van Arne van Geffen. Eigenlijk uit het niets kwam Schaesberg in de veertiende minuut langszij. Te mooi willen uitverdedigen leidde tot balbezit voor Hoogervorst van Schaesberg, die met een enorme zwabberbal vanaf 25 meter Joost Bukkems verraste.

Na een half uur pakte Deurne de greep op de wedstrijd weer over en kon Parfait Luwawa een mooie aanval over links net niet voldoende raken, waardoor de bal over het doel vloog. Het duurde tot de zevenendertigste minuut alvorens de ploeg van Jurgen Elbers weer op voorsprong kwam. Een splijtende dieptepass van Van Geffen belandde bij Luwawa, die zijn tegenstander uitkapte en daarna fraai en hard binnen schoot in de verre kruising. Kort voor rust creëerde Deurne nog een kans via een subtiele actie van Jan Kuipers en een goede voorzet op Stefan van der Werf, die de bal op een teenlengte miste, waarna een verdediger van Schaesberg de bal bijna in eigen doel werkte.

De tweede helft verzuimde Deurne de 3-1 te maken en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Er waren in de eerste twintig minuten goede mogelijkheden voor Luwawa, Kuipers en van der Werf. Deze laatste schoot eerst over, om kort daarna een goede kopbal met een reflex gestopt zag door de keeper. Het laatste kwartier wisselde Schaesberg drie spelers en drong het aan om de gelijkmaker te forceren. Het leidde eigenlijk maar tot één echte kans uit een vrije trap randje zestien, die door Joost Bukkems goed gepareerd werd. In de achtentachtigste minuut besliste Stefan van der Werf de wedstrijd definitief, door een zeer fraaie aanval over veel schijven na een steekballetje van opnieuw van Geffen beheerst binnen te schieten.