Deurne
donderdag 25 april 2024
Home- ZeilbergZSV komt één doelpunt tekort voor periodetitel

ZSV komt één doelpunt tekort voor periodetitel

ZSV kon vanmiddag in Heerlen de eerste periodetitel pakken, dat recht geeft op een plek in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Het team van Ömer Kaya speelde echter 1-1 gelijk tegen Bekkerveld, waardoor het twee punten te kort kwam.

Bekkerveld kwam op eigen veld al snel op voorsprong. Na acht minuten gaf arbiter Heuts een penalty aan de thuisploeg, na een overtreding van Niek van den Berg. De strafschop werd feilloos benut. ZSV kreeg daarna enkele gele kaarten wegens commentaar op de scheidsrechter. De Zeilbergers kwamen voor rust nog op gelijke hoogte. Maarten Kuunders draaide tussen twee spelers in zich vrij en rondde daarna keurig af.

De opdracht voor ZSV was na rust duidelijk. Nog één doelpunt maken en daarna de periodetitel binnen slepen. De scheidsrechter werkte daar echter niet aan mee door tegen de geel-zwarten te fluiten en de uitploeg daarna nog enkele gele kaarten te geven wegens commentaar. Aan het einde van de tweede helft werd ook nog eens de grensrechter van ZSV weggestuurd. Scheidsrechter Heuts maakte daarna de wedstrijd af met maar één vlagger.

Gescoord werd er echter ook niet meer, waardoor ZSV naast de periodetitel greep. EHC/Heuts verloor met 4-2 in Kerkrade, maar kon uiteindelijk toch feest vieren. Volgende week gaan de Zeilbergers op bezoek bij de koploper uit Hoensbroek.