18.5 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneDeurne gaat 20 Oekraïense vluchtelingen opvangen in voormalig ORO-gebouw

Deurne gaat 20 Oekraïense vluchtelingen opvangen in voormalig ORO-gebouw

De gemeente Deurne gaat aan twintig Oekraïense vluchtelingen tijdelijke opvang bieden in het voormalige pand van ORO aan het Veld 10 in Deurne. Vanaf morgen wordt gestart met werkzaamheden om de locatie geschikt te maken voor bewoning door vluchtelingen.

Het college van burgemeester en wethouders van Deurne geeft aan dat het gaat om de opvang voor een langere periode. Naar verwachting zullen binnen twee weken de eerste vluchtelingen gehuisvest kunnen worden. Dit gebeurt in samenspraak met de veiligheidsregio.

Gastgezinnen
Of er op andere plaatsen in de gemeente Deurne voor meer Oekraïense vluchtelingen plek komt, is nog niet duidelijk. “Gezien de hoge vraag naar opvangplekken blijven wij ons inspannen om meer ruimtes hiervoor te verkennen. Op dit moment bieden acht gastgezinnen in Deurne opvang aan 26 geregistreerde vluchtelingen”, vertelt burgemeester Greet Buter. Daar komen nu nog twintig vluchtelingen in Deurne bij met de opvangmogelijkheid in het oude ORO-gebouw.

Om het pand klaar te maken als opvang-locatie vinden er vanaf vrijdag 22 april verschillende werkzaamheden plaats in het gebouw en worden bijbehorende controles voor veilig gebruik uitgevoerd.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen