6.7 C
Deurne
zaterdag 5 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneDeurne gaat kansen creëren voor leegstaande panden met 'VOLOP Deurne'

Deurne gaat kansen creëren voor leegstaande panden met ‘VOLOP Deurne’

Deurne wordt de vierde gemeente in Brabant die deelneemt aan het project “VOLOP Brabant”. Samen met “VOLOP Brabant” pakken gemeente Deurne en Stichting Centrummanagement Deurne op een creatieve manier de leegstand in het centrum aan. 

Kleinschalige, lokale initiatieven krijgen daardoor kansen om tijdelijk gebruik te maken van leegstaande panden.

VOLOP Deurne
VOLOP Deurne is een project van de Gemeente Deurne in samenwerking met St. Centrummanagement Deurne en VOLOP Brabant. Het project wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant. Projectleider voor VOLOP Deurne is Karin van Vliet. Zij wordt hierbij ondersteund door Maruja Gutierrez van VOLOP Brabant. Karin van Vliet legt uit: “VOLOP Deurne is een mooie aanvulling op de activiteiten van het aanjaagteam. Het aanjaagteam helpt pandeigenaren bij het transformeren van hun winkelpanden naar functies als wonen of dienstverlening. En helpt ondernemers met verplaatsing vanuit de aanloopstraten naar het perspectiefrijk gebied. Samen met VOLOP Deurne verwelkomen we alle nieuwe initiatieven in het centrum”. En volgens centrummanager Peter Thijssen worden sfeer en beleving in het centrum van Deurne verhoogd door de initiatieven, die een plek krijgen met VOLOP Deurne

Na Waalwijk, Oss en Meijerstad volgt nu Deurne. VOLOP Deurne richt zich op lokale, culturele, maatschappelijke initiatieven. Startende ondernemers met vernieuwende concepten zijn ook van harte welkom. Het huisvesten van al deze nieuwe initiatieven maakt het centrum van Deurne aantrekkelijker en veelzijdiger. Er is meer te beleven, bezoekers worden verrast en vermaakt. Zo hebben in de andere drie VOLOP gemeenten een kindertheater, een ambachtencentrum, een kunstgalerie en een ontmoetingscafé voor senioren een plek gekregen.

Samen op zoek naar initiatieven
VOLOP Deurne brengt pandeigenaren en initiatiefnemers bij elkaar. Samen zoeken naar een overeenkomst waar alle partijen voordeel bij hebben. De initiatieven worden zorgvuldig geselecteerd. Het gaat hierbij om unieke initiatieven die niet concurreren met de bestaande ondernemers in het dorp. Ze moeten een aanvulling zijn voor het overige winkelaanbod. Een aantrekkelijk centrum is belangrijk voor alle partijen. De winkelier en de horecaondernemer moeten hier baat bij hebben en de inwoners moeten met plezier naar het centrum gaan. Wethouder Marinus Biemans legt uit: “VOLOP Deurne en de ondersteuning van de provincie zijn een mooie aanvulling op het uitvoeringsplan van de integrale centrumvisie. Juist in deze vervelende coronatijd moeten we werk maken voor de periode daarna. Onze eigen lokale initiatieven, zowel creatief, maatschappelijk of andere functies worden via VOLOP geholpen. Ze krijgen hulp om zich alleen of samen te vestigen in ons mooie centrum en bij te dragen aan een bruisend en gastvrij centrum.

VOLOP Brabant
Projectleider Maruja Gutierez is acht jaar geleden gestart met VOLOP in Den Bosch. “Aanleiding was de leegstand aan de ene kant en de creativiteit van de Bosschenaren aan de andere kant. Deze twee werelden bij elkaar brengen is een mooie uitdaging en heel waardevol. Mooi om te zien dat zij via VOLOP hun handen ineen slaan en het beste willen voor het centrum. Met VOLOP buigen we leegstand samen om naar kansen. Met het project VOLOP Brabant brengen we deze aanpak naar andere gemeenten. Hopelijk gaan we samen mooie invullingen realiseren in Deurne”.

Foto: Evianne Wiegers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen