15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneDeurne heeft met Luuk en Noud van Deursen twee nieuwe BMX-talenten in...

Deurne heeft met Luuk en Noud van Deursen twee nieuwe BMX-talenten in huis

Deurnenaar Jeffrey Bignell, succesvol BMX-rijder, moet op zijn tellen gaan passen. Er komt nieuw aanstormend talent aan in het Peeldorp. De broers Luuk (8) en Noud (6) van Deursen veroverden afgelopen zondag de tweede en eerste plek in de BMX Zuid Competitie.

Het is zeker niet de eerste keer dat de jonge rijders een prijs in de wacht weten te slepen. Op de kast in de woonkamer van het gezin Van Deursen staan 35 bekers te glimmen. Een indrukwekkend aantal als je nagaat dat de jongens pas sinds twee jaar aan fietscross doen.

Een wheelie maken
“In coronatijd zijn we een hobby voor de kinderen gaan zoeken”, vertelt mama Linda. “Toen kwamen we op BMX-fietsen uit.” Op de vraag waarom geeft Luuk enthousiast antwoord: “Ik kan al sinds mijn derde een wheelie maken. Daarom dacht papa aan BMX.”

De twee broertjes trainen twee keer per week bij FCV Volkel. In het wedstrijdseizoen, van april tot en met oktober, komt daar vaak nog een extra wekelijkse training bij. Dat al dat oefenen zijn vruchten afwerpt, bleek ook afgelopen zondag weer.

Altijd spannend
Het was de laatste wedstrijd van een reeks van zeven in de Zuidnederlandse competitie. “Het is altijd spannend of je in de finale zit”, zegt Luuk. Ook bij Noud was er even spanning. “Hij moest telkens een zevenjarig meisje inhalen”, vertelt zijn moeder. Noud: “Zo ben ik eerste geworden.”

Bij iedere wedstrijd maakt het gezin er een uitje van. “Het scheelt dat ze het allebei leuk vinden. Noud pakt iedereen in met zijn charme, maar op de baan is hij een echte strijder. Luuk is wat bedenkelijker en gebruikt strategie om te winnen”, vertelt Linda over haar zonen.

Voordat de twee kinderen weer gaan spelen, willen ze nog wel even kwijt waarom ze de sport zo leuk vinden. Noud: “Omdat je er hele grote bekers mee kan winnen.” Luuk: “Het is cool en vet om te doen.”

Wachten op de pumptrack
Hun grote voorbeeld is natuurlijk dorpsgenoot Jeffrey Bignell. Ze spreken hem wel eens. Dan gaat het ook over de pumptrack, een circuit met bulten en bochten, die gerealiseerd gaat worden in het toekomstige Urban Sportspark in Deurne.

Linda: “Daar zitten ze met smart op te wachten.” Ondertussen zijn de twee jonge talenten wel uitgepraat met de verslaggever. Ze gaan liever tv kijken. Op het beeldscherm, hoe kan het ook anders, speelt zich een Amerikaanse wedstrijd van professionele BMX-ers af.

Foto’s: Linda van Deursen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen